Dr. Mihaela Bilic, despre calorii lichide: Ce bei vara fără să te îngrași

Băuturi carbogazoase
Băuturi carbogazoase

Dr. Mihaela Bilic publică pe pagina sa de facebook o serie de recomandări privind alegerea băuturilor pe care le consumăm vara. Află de ce trebuie să ții cont de caloriile lichide. 

Iată mesajul medicului nutriționist Mihaela Bilic:

„Pentru că vara abia a început și pentru că atunci când e cald afară nu ne mai e atât de foame, o postare răcoritoare e bine venită! Creierul nostru nu știe să numere caloriile lichide, nimic din ce bem nu ne satură și nu e perceput ca mâncare, așa că aveți grijă ce dați pe gât. În afară de apă, orice lichid are calorii, iar majoritatea băuturilor sunt de fapt un amestec în proporții diferite de apă și zahăr - indiferent că vorbim de zahărul clasic sau de zahărul din fructe.

Alcoolul este și el obținut prin fermentația fructozei din fructe și, din păcate, cunoaștem cu toții ce efect are asupra siluetei și asupra sănătății.

Iată 6 pahare medii ca dimensiune (330ml adică cât o doză de suc) pline cu băuturi:
1. suc natural de portocale =140 cal
2. ice tea = 63 cal
3. suc de roșii =56 cal
4. bere = 128 cal
5. lapte = 140 cal
6. băutură răcoritoare = 140 cal

Observații:

- un pahar de lapte sau de suc (indiferent că e natural sau carbogazos) are același număr de calorii; însă una e să bei apă cu fructoză/zahăr și câteva minerale sau vitamine și alta e să bei lapte (fie el proaspăt sau bătut) care conține TOATE mineralele de care are nevoie corpul nostru, plus vitamina A și D;

- berea se bea de obicei la halbă/pahar de 500ml, caz în care are 195 cal/pahar; iar dacă nu știați până acum, berea și sucul se comportă la fel în organism, adică fac grăsime pe burtă și ficat gras (steatozic);

- ceaiul rece și sucul de roșii au doar jumătate din caloriile unei băuturi răcoritoare, ceaiul fiind doar apă cu zahăr, în timp ce sucul de roșii este sărac în fructoză și bogat în minerale necesare pentru rehidratarea din timpul verii - și unde mai pui că are și licopen, care ne protejează pielea de razele ultraviolete ale soarelui.

Concluzie: nu consumați caloriile sub formă lichidă și dacă totuși o faceți, alegeți sucurile de legume și produsele lactate. Iar când vine vorba de ceva dulce, fie consumați fructe ca atare, mestecate, fie apelați la un desert sau la o înghețată... și de băut beți APĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel