Diabetologul Laura Ene ne sfătuieşte să nu mâncăm fructe dupa ora 18, chiar dacă ne dau senzaţia de răcorire în serile toride de vară.
Majoritatea dintre noi au tendința de a avea pofte de mâncare spre noapte. Acest lucru poate fi în detrimentul menținerii greutății. Este cu siguranță imposibil să adormi cu senzaţia de foame. Așa că, de multe ori dăm fuga la bucătărie să mâncăm niște fructe la ore târzii.
Cea mai sigură opțiune ar fi un fruct mic pentru a potoli foamea. Dar nu vine și fără un dezavantaj. Consumul de fructe înainte de culcare nu este atât de inocent pe cât crezi că ar fi. Vom explica de ce ar putea avea efecte negative asupra sănătății tale și de ce trebuie să fii atent atunci când mănânci fructe seara. Medicii spun că trebuie să existe un decalaj adecvat între masa completă și consumul de fructe. Fructele bogate în fibre sunt digerate și mutate în intestin mai repede decât alimentele bogate în proteine și grăsimi. Asta înseamnă că fructele trebuie consumate mult înainte de o masă grea sau puțin după. Un alt punct de reținut despre consumul de fructe noaptea este că vârful de zahăr poate elibera energie care afectează somnul, deoarece corpul tău ar trebui să fie pregătit să se odihnească. Există mai multe beneficii la consumul ca gustare pe timp de noapte. Dar ar trebui să fii conștient de mici detalii în timp ce mănânci noaptea. și să faci anumite lucruri trebuie amintite atunci când mănânci fructe noaptea, potrivit ştiridinlume.ro.
"Se poate foarte uşor pierde controlul kilogramelor în plus chiar mâncând salată. Nu volumul de salată, ardei, roşii sau castraveţi este problema ci cantitatea celorlalte ingrediente. Şi mă refer aici la cel mai periculos dintre toate, deşi cel mai sănătos - uleiul de măsline. Sunt foarte mulţi care vin din Grecia cu bidoanele de ulei de măsline extravirgin, direct de la sursă, care din păcate îngraşă la fel de mult ca untura de porc. Şi tocmai pentru că îngraşă atât de mult, la o salată ar trebui pusă maxim o lingură de ulei, nu turnat din preaplin. Trebuie să avem grijă la brânză, la măsline, pentru că şi acestea sunt bogate în calorii. Brânzeturile conţin grăsimi saturate care pot creşte colesterolul, măslinele conţin grăsimi de calitate, dar tot grăsimi se numesc şi ne pot îngrăşa. Şi iată cum poţi lua în greutate de la o salată cu brânză şi roşii!" avertizează dr. Ene.
"Există această regulă a orei 18 care spune - ”Nu mânca fructe după această oră!". Nu mâncaţi nici măcar pepene după ora 18! Nu spun să nu mâncaţi o bucăţică. Dar nu un kilogram de pepene, seara, pentru că are zahăr şi ştim cu toţii că zahărul în exces în corpul nostru, necheltuit sub formă de mişcare, se depune până a doua zi de dimineaţă sub formă de grăsime pe ficat şi aşa apare steatoza hepatică. În plus de asta, excesul de fructoză din fructe poate să se metabolizeze, într-un final, într-un exces de acid uric în corp şi putem să avem probleme cu hiperuricemia, chiar cu guta. Aşadar, atenţie la cantitatea de fructe pe care o consumăm!" mai spune diabetologul Laura Ene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News