Dr Laura Ene: Ești la dietă? Mânânci sarmale de Crăciun fără să te îngrași

Este foarte simpli să alegi ce mănânci din bucatele de pe masa de Crăciun
Este foarte simpli să alegi ce mănânci din bucatele de pe masa de Crăciun

Mesele pe care românii le fac de Crăciun și de Revelion sunt extrem de bogate și de sățioase: cu fripturi, sarmale și alte produse din carne, salate de boeuf, piftii, cozonaci și plăcinte. Medicul nutriționist Laura Ene spune că nu contează dacă ești la dietă, poți mânca din toate aceste produse fără să te îngrași. Iată cum faci asta:

În primul rând, nu contează că sunt Sărbători, adulții au nevoie strict de trei mese pe zi, luate la distanță de cel puțin 4 ore una de alta. Evident, micul dejun și masa de prânz ar trebui să fie cele mai consistente, iar masa de seară ideal e să nu fie luată după ora 20.00.

Prima și cea mai importantă regulă, spune dr. Laura Ene, medic primar în diabet, nutriție și boli metabolice, este că nu mâncăm toate produsele la aceeași masă. „O felie de cozonac, dimineața, la micul dejun, cu o cană de lapte, nu face rău nimănui și e suficient", spune medicul.

Apoi, niciodată nu te așezi la nicio masă festivă pe stomacul gol. Adică nu e bine să te abții toată ziua, doar ca să te îndopi la masa de Crăciun sau la cea de Revelion. Îți vei forța stomacul să se umple și să se umfle cu o cantitate mare de mâncare, pe care va fi obligat să o și digere, ceea ce îl va da serios peste cap.

Și da, chiar și când suntem la dietă sau când ținem mult la siluetă și nu vrem să ne îngrășăm, avem voie să mâncăm și sarmale, și fripturi, și piftie, și salată de boeuf și cozonaci, dacă le împărțim într-un anume fel. Cât de simplu e să mănânci din toate aceste produse și să îți faci poftele, fără să te îngrași, află de pe DC MEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel