Dr. Cristian Oancea, despre decizia CRR privind masca de protecție: Prea devreme. Acest val încă nu a trecut

Dr. Cristian Oancea, despre decizia CRR privind masca de protecție: Prea devreme. Acest val încă nu a trecut
Dr. Cristian Oancea, despre decizia CRR privind masca de protecție: Prea devreme. Acest val încă nu a trecut

Medicul Cristian Oancea a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19.

Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Victor Babeş” din Timişoara, a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19. Întrebat despre decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea OUG privind masca de protecţie în spaţiile publice, medicul a spus că ”această măsură vine prea repede, trebuia să mai rămână”.

”Acest val, deşi este pe pantă descendentă, încă nu a trecut. Există riscul, dacă nu ne protejăm noi înşine, în primul rând, ca în loc de o săptămână două, să dureze mai mult. Noi recomandăm purtarea măştii în spaţii închise, în zonele aglomerate”, a mai spus Cristian Oancea, la Profit TV. 

Cristian Oancea: Sperăm ca acesta să fie ultimul val

Totuși, Oancea spune că medicii speră ca acest val să fie ultimul, iar oamenii să poată reveni la normalitate în scurt timp.

”Cumva, trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, să coabităm cu el. Avem acum şi medicină curativă şi medicină preventivă avem şi vaccinurile şi aceşti anticorpi care reuşesc să prevină formele severe. Trebuie să repornim şi economia şi turismul şi şcolile. Nu putem să stăm închişi în casă până dispare virusul, pentru că virusul nu o să dispară, o să mai auzim de el mulţi ani de acum încolo, dar aceste valuri pandemice, sperăm că acesta să fie ultimul (val, nr)”, a mai explicat medicul.

Dr. Oancea a atras atenţia că tulpini ale virusului ”o să mai fie, şi mutaţii, dar conform duratei de viaţă a virusului, noi credem că în aceşti doi ani a dovedit suficient, la fel cu virusul gripal”.

Totuși, medicii români îi sfătuiesc pe români să continue să poarte mască de protecție în spațiile aglomerate, acolo unde cred că există riscul de a se infecta cu COVID-19. Oancea a precizat faptul că peste 95% dintre persoanele care ajung în spitale cu forme moderate sau spre severe de boală sunt aproape toţi nevaccinaţi, ceea ce arată că vaccinul previne formele severe de COVID-19.

VEZI ȘI: Masca în spațiul public, neconstituțională. CCR, decizie în integralitate pe OUG 192

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel