Urmărește emisiunea live


Dr. Cătălin Apostolescu, de la Matei Balș, audiat timp de trei ore. Ce le-a spus anchetatorilor, apar NOI detalii: "S-a strigat după ajutor"

Dr. Cătălin Apostolescu, care se afla de gardă la Institutul Matei Balş, vineri dimineaţă, când a izbucnit incendiul care a curmat viaţa a șapte pacienţi, a fost achetat timp de trei ore, duminică, 31 ianuarie. 

Dr. Cătălin Apostolescu a fost audiat de anchetatori. Medicul a spus, când a ajuns la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, că s-a întâmplat „o tragedie”. La ieșirea de la audieri, doctorul Apostolescu a făcut declarații. 

"Momentele de la Matei Balș au fost tragice și, sincer, nu vreau să mi le reamintesc acum. Am făcut tot ce trebuia făcut și ce cred că ar fi făcut orice medic. Am reușit să salvăm 97 de pacienți din 101. Evident că s-a strigat și după ajutor.", a precizat medicul la DIGI24.

Legat de prezența unor surse de căldură în spital, dr. Cătălin Apostolescu a spus în fața jurnaliștilor că nu poate oferi "răspuns la această întrebare, deoarece ancheta este în curs de desfășurare. Nu era foarte frig în saloane. Nu vă pot da temperaturi". 

Firul tragediei de la Matei Balș, povestit de dr. Cătălin Apostolescu 

După producerea tragediei de la Spitalul Matei Balș, dr. Cătălin Apostolescu a povestit unde se afla şi ce a auzit când s-a produs incendiul. 

"Întâi am auzit o voce de bărbat, care am presupus că este pacient, pentru că personalul era în mare parte din femei, apoi am auzit şi strigătul unei infirmiere, la 10-15 secunde distanţă. Am încercat să intru în secţie, dar era un fum foarte gros şi  nu am putut înainta. Am ales varianta să încerc să ajut oamenii prin balcon", a spus medicul la Antena 3. 

Acesta a spus, conform sursei citate, că era la 10 metri de salonul unde a avut loc incendiul, dar şi că nu şi-a dat seama de unde provine incendiul. 

"Porniseră sistemele de alarmă, porniseră imediat. Doar fumul împiedica vizibilitatea, curentul a picat în minutele următoare. Cât am fost eu acolo, nu a fost nicio explozie. S-a auzit o bubuitură după câteva minute, dar eu ieşisem deja în balcon şi apelasem deja pompierii. Este un balcon la mezanin. Erau unii pacienţi care încercau să iasă, i-am ajutat. Am încercat să deschid şi alte ferestre, dar era imposibil, pentru că se poate doar dinăuntru, geamurile fiind termopan. 

Am încercat să intru prin altă parte, dar nu am putut din cauza fumului. Colegii mei deja evacuau din pacienţi. 

În afară de alarmă, erau ţipetele pacienţilor, era un huruit al incendiului probabil, ca un zgomot de fond destul de gros. În acele momente nu am văzut flăcările, abia peste câteva minute, când am trecut în partea cealaltă a pavilionului, am văzut şi flăcările", a mai spus dr. Cătălin Apostolescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel