EXCLUSIV  Dr. Bujor (Sanador): Linie de atac în cancer, creștere surprinzătoare

Scutaru Cristina / 12 feb 2019 / 12:19 Salveaza PDF Comentarii
laborator
laborator

Dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie, medic specialist oncologie medicală și directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, a explicat, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL, cât de mult a evoluat radioterapia în ultimii 15 ani și ce avantaje au pacienții.

Radioterapia, deși este o linie principală de atac în cancer, nu are aceeași vizibilitate pe care o au chimioterapia sau, mai nou, imunoterapia. Asta în condițiile în care în ultimii 15 tehnica a evoluat exploziv, ajungându-se acum la tratamente de foarte mare rafinețe.

Deficit de 75% în România, în radioterapie

 


„Așa s-a pornit din anii 90. Toată lumea știe că oncologie înseamnă chimioterapie și chirurgie oncologică. Dar radioterapia, care este o specialitate mai nouă, este destul de puțin cunoscută în România, din păcate, și destul de puțin dezvoltată. Dacă ținem cont de datele publicate de The Lancet (jurnal medical britanic de specialitate, n.r.) acum câțiva ani, noi avem un deficit de 75% de aparatură. Nu mai vorbesc de resurse umane. Pentru că îți trebuie oameni", a explicat Dr. Laurențiu Bujor, medic primar radioterapie, medic specialist oncologie medicală și directorul medical al Centrului Oncologic Sanador, EXCLUSIV la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL.

Mai mult decât atât, spune specialistul, acest deficit se referă numai la numere brute, „nu la calitatea echipamentelor, la vechimea lor, etc. Sunt foarte mulți parametri de luat în considerare".

CITIȚI CONTINUAREA PE DCMEDICAL
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23