EXCLUSIV  Dr. Răzvan Stavri, Sanador: Ce alimente trebuie evitate pentru a reduce riscul de cancer de colon

friptură
friptură

Dr. Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador,  a explicat ce ar trebui schimbat în alimentaţie şi, în general, în stilul de viaţă, pentru a reduce riscul apariţiei cancerului de colon.

Într-un interviu acordat DC News, doctorul Răzvan Stavri, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat ce ar trebui să schimbăm în ceea ce priveşte stilul nostru de viaţă pentru a reduce riscul apariţiei cancerului de colon. 

Sanador

"Ceea ce am putea schimba în stilul de viaţă se referă, în principal, la consumul de carne roşie, care a fost legat de această patologie, renunţarea la fumat, fără consum excesiv de alcool. Fumatul, de exemplu, interferă cu orice tip de cancer, nu numai cu cel pulmonar. Este trecut şi la cancerul de colon, însă mult mai puţin important decât factorii legaţi de dietă, de mâncarea tip fast-food, occidentală; iar noi, din păcate suferim din cauza acestei ‚occidentalizări’ fiindcă a crescut foarte mult incidenţa cancerului de colon, în timp ce în Europa de Vest au început să scadă cazurile de cancer de colon tocmai pentru că se face un screening intens, la noi încă nu s-a pus la punct acest sistem", a explicat dr. Răzvan Stavri.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel