Două trucuri pentru un orez pufos, fiert perfect și care nu se lipește!

Dacă îți dorești ca orezul pe care îl pregătești să fie perfect fiert și să nu se lipească bob de bob, sunt două aspecte importante de care trebuie să ții cont.

Lasă orezul la înmuiat în apă cel puțin o oră înainte de a-l găti. Adaugă apoi apă cu amidon și clătește orezul în mai multe ape, până devine mai limpede.

Mulți oameni fierb orezul în raport de 1:3, adică o parte de orez la trei părți de apă. În aceste proporții, cantitatea de apă este prea mare pentru orezul fiert.

Folosește în schimb un raport de 1:2, adică două părți de apă pentru fiecare parte de orez. Astfel, vei observa că bobul de orez se fierbe perfect, nu rămâne tare, însă nici nu se înmoaie încât să se lipească de celelalte boabe, potrivit retetepractice.ro. Aceste sfaturi sunt indicate atât în cazul orezului alb, cât și în cazul orezului integral.

VEZI ȘI: Cum prepari un ou ochi perfect. Trebuie să ții cont de o regulă de aur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play




Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy