Două treimi dintre români cheltuiesc bani fără știrea partenerilor

Aproape două treimi dintre românii de peste 40 de ani au cheltuit cel puțin o dată bani în ultimul an fără știrea partenerilor, arată un studiu recent. 

Potrivit studiului realizat de compania de cercetare de piață Novel Research la inițiativa Provident, românii, indiferent de sex, ascund în mod constant unele cheltuieli pe care le fac, cei mai predispuși la acest gest fiind bărbații, scrie Mediafax. 

Astfel, 6 din 10 bărbați au răspuns afirmativ la întrebarea „ați cheltuit bani fără știrea partenerului în ultimul an?”. Aproape jumătate dintre femei s-au dovedit și ele „infidele financiar”.

Conform studiului, aproape 85% dintre cuplurile din România își pun laolaltă veniturile lunare.

Motivele ”infidelității financiare”

Printre motivele invocate pentru „infidelitățile financiare” se numără faptul că acestea că erau nesemnificative (56%), teama că partenerul nu ar aproba cheltuiala „secretă” (23%), teama de ceartă sau chiar de despărțire (13%), în timp ce aproape 18% dintre români cred că ce fac cu banii este treaba lor și nu trebuie să dea socoteală nimănui.

Cheltuielile făcute pe ascuns au și un punct comun: atât bărbații cât și femeile spun că, în majoritatea cazurilor, au cumpărat diferite cadouri - 24%. Nu la fel stau lucrurile cu restul clasamentului infidelității financiare. Bărbații admit că au cheltuit bani fără știrea partenerei pe alcool și țigări, electronice și electrocasnice, ieșiri în oraș și jocuri de noroc sau video, în timp ce femeile au fost mai înclinate să înșele financiar pentru a cumpăra produse cosmetice, îmbrăcăminte și încălțăminte și lucruri pentru copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel