Două salarii, stimulente pentru medici. Sesizarea Guvernului, respinsă de CCR

CCR a decis să respingă sesizarea Guvernului Cioloș cu privire la legea prin care Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale vor da bani pentru rezolvarea problemelor din spitale şi creşterea salariilor medicilor, în limita a două salarii minime brute. 

”Am reuşit. Decizie definitivă. Va fi mai bine pentru pacienţi şi medici. Legea Ciuhodaru va fi promulgată şi pusă în aplicare. Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale vor da bani pentru rezolvarea problemelor din spitale şi creşterea salariilor medicilor, în limita a două salarii minime brute. În prezent salariul minim brut pe țară este de 1250 lei”, a transmis medicul Tudor Ciuhodaru. 
 
Deputatul a subliniat: ”Azi Curtea Constituţională a României a decis cu unanimitate de voturi să respingă sesizarea Guvernului Cioloş privind neconstituţionalitatea legii Ciuhodaru (Pl-x nr.24/2016), adoptată în iunie de Camera Deputaţilor (decizională). Pentru a fi pusă în practică încă din iunie mai era nevoie doar să fie promulgată de preşedinte dar… domnul Cioloş şi ministrul de la sănătate au decis că trebuie să rămânem şi fără medici şi fără spitale noi şi mi-au atacat legea la Curtea Constituţională.
 
Record de Guiness Book
 
”Una declaraţi şi alta faceţi. Programul vostru de guvernare ne spune că veţi acorda stimulente medicilor. Guvernul Cioloş stabileşte astfel chiar un record de Guiness Book: şi-a atacat la Curtea Constituţională propriul program de guvernare. Lovind în spitale şi în medici. Apoi se plânge de deficitul de 13000 de medici din sistem şi de condiţiile din propriile spitale. Curat murdar! Şi tehnocrat. Îi mai suspectează cineva de bune intenţii?! Votul în unanimitate a Curţii Constituţionale arată că macar acolo sunt oameni care ştiu ce înseamnă să nu ai medici şi spitale” a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel