Dosarul schimbului de terenuri cu MApN: Babiuc, aproape de eliberare

babiuc
babiuc

Judecătoria Găești a admis cererea de eliberare condiționată formulată de fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat pe 21 mai la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali - Ministerul Apărării Naționale. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată prin recurs.

UPDATE: Direcția Națională Anticorupție a făcut recurs la cererea de eliberare condiționată a lui Victor Babiuc.

Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General, Dumitru Cioflină, au primit doi ani de închisoare fiecare pentru că în perioada 1996-1999 i-au vândut lui Gigi Becali, din înaltele funcțiile pe care le dețineau, două terenuri care nu aparțineau Armatei. În urma negoțului celor două loturi de pământ intravilan din Voluntari, oferite de Babiuc și Cioflină, pentru un teren extravilan din Ștefăneștii de Jos, dat la schimb de Becali, statul român a fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de dolari.

Codul Penal prevede că persoanele în vârstă de cel puțin 60 de ani, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani, execută doar o treime din pedeapsă. Fostul ministru, în vârstă de 75 de ani, se încadrează la aceste excepții.

Babiuc a fost închis mai întâi la Penitenciarul Rahova. De acolo a fost transferat la Jilava și, mai apoi, la Penitenciarul din Găești.

Instanța a decis, în iulie, ca Victor Babiuc să execute pedeapsa în regim deschis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel