Dosarul Nokia: Cătălin Ivan răspunde solicitării Sulfinei Barbu

Comisia Europeană a avizat favorabil cererea depusă de guvernul României la finalul lunii decembrie 2011, prin care s-a solicitat sprijin financiar din fondul FEAG pentru muncitorii disponibilizați de la fabrica Nokia din Jucu. În contextul în care dosarul Nokia a fost trimis spre adoptare în PE, liderul PDL Sulfina Barbu, solicită europarlamentarilor USL să ”renunțe la vendetele politice” și să sprijine în PE aprobarea sprijinului financiar, cerere despre care europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susține că este ”puerilă” și ”fără nicio substanță”.

”În calitate de fost ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de iniţiator al dosarului Nokia pentru finanţare FEAG salut decizia Comisiei Europene de a aviza favorabil, în forma depusă de România, cererea de ajutorare financiară a muncitorilor disponibilizaţi de la fabrica Nokia, din Jucu”, informează vicepreședintele PDL Sulfina Barbu, în cadrul unei declarații de presă.

Deoarece, ”Comisia Europeană a avizat favorabil cererea depusă de guvernul României la finalul lunii decembrie 2011, prin care am solicitat sprijin financiar pentru reconversia profesională a aproximativ 3.300 de persoane de la Nokia Jucu şi de la firmele partenere”, democrat-liberala solicită ”europarlamentarilor USL să renunţe la vendetele politice şi să sprijine în Parlamentul European dezbaterea şi aprobarea ajutorului financiar din fondul FEAG”, pentru sprijinirea muncitorilor disponibilizați de la fabrica clujană.

Sulfina Barbu amintește că, în pofida propunerii unor state membre UE de a se întrerupe FAEG în 2011, Comisia Europeană a apreciat dosarul ”foarte bun” depus de guvernul României la sfârșitul anului trecut, ”care a fost aprobat integral şi care acum este trimis spre adoptare în Parlamentul European”.

Având în vedere toate cele prezentate, liderul PDL face un ”apel public către europarlamentarii USL să apere interesele muncitorilor români concediaţi de la Jucu şi să renunţe la atitudinea politicianistă”, precizând că ”Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) este un fond creat de Comisia Europeană pentru a răspunde riscurilor sociale produse de fenomenul relocalizării producţiei la nivel mondial, cât şi efectelor crizei mondiale. Acest fond are un caracter temporar şi excepţional, şi presupune un ajutor financiar acordat muncitorilor disponibilizaţi pentru a reintra pe piaţa muncii”, mai conchide sursa citată.

În replică, liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a precizat pentru De Ce News, că declarația liderului PDL este ”puerilă” și ”fără nicio substanță”, deoarece europarlamentarii social-democrați nu au cum să nu sprijine un asemenea demers, pentru care USL trimitea mesaje la fostul ministru al Muncii ”în urmă cu 1-2 ani în urmă”.

”E ca și cum ne-ar cere să bem apă dacă ne e sete. E o declarație puerilă, fără nicio substanță. E evident că sprijineam în PE ajutorul financiar din fondul FEAG pentru muncitorii disponibilizați de la fabrica Nokia din Jucu și fără să ne ceară d-na Sulfina Barbu acest lucru. De fapt, ea declară ce i-am spus noi când era ministru. Probabil, acum are timp liber și dă peste mesajele trimise de USL cu un an-doi în urmă”, a declarat Cătălin Ivan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel