Dosarul lui Barna, clasat când s-a decis să candideze

Dan Barna/ foto Agerpres
Dan Barna/ foto Agerpres

Un dosar în care era vizat ceea ce făcea Dan Barna a fost clasat, chiar înainte să anunțe că va candida la alegerile prezidențiale.

Conform România TV, din 2007, până în prezent, compania lui Dan Barna era băgată într-o afacere cu fonduri europene. 116 milioane de lei au intrat în compania sa prin intermediul unor proiecte cu oamenii sărmani, despre care a scris Rise Project. 

Un partener al lui Dan Barna a mers la DNA Alba și a făcut acolo o plângere penală în care a povestit toată schema financiară, ce făceau, cum făceau, cum au luat banii din fonduri europene și cum au dispărut o parte din acești bani.

După ce s-a deschis acest dosar în anul 2017, procurorii au clasat o parte din dosar, în anul 2018, dar fără să ceară expertizele prin care să verifice dacă echipamentele cumpărate au fost supraevaluate, pentru că la fraudele cu fonduri europene, de regulă, se supraevaluează și se ridică prețul artificial, se iau niște bani în plus și se bagă în buzunar, așa cum a acuzat partenerul lui Barna.

Procurorii erau obligați să facă acele expertize, dar au clasat exact această bucată, fără expertize.

În anul 2019, în luna martie, s-a clasat dosarul întreg, deși procurorii aveau declarațiile unor oameni din cadrul a două firme care au recunoscut că au mers acolo, fictiv, pentru a putea câștiga exact compania care trebuia, pentru aceste activități, printre care și firma lui Dan Barna, mai susțin cei de la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel