DOSARUL FIREA-BĂSESCU, REDESCHIS. Ce spune avocatul Lucian Bolcaș

Procurorii Parchetului General au redeschis dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat pe Traian Băsescu de şantaj.

VEZI ȘI: Striblea, după plecarea de la RTV: Victore, știi care e REGRETUL meu?

Procurorii au redeschis acest dosar în 22 decembrie, adică la o zi după încetarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Astfel, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât prin ordonanţă a procurorului de caz reluarea anchetei.

Ancheta fusese suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate.

Audierile în cauză vor fi reluate, iar procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu sau vor închide dosarul, notează Digi 24.

Ce spune avocatul Lucian Bolcaș

"E o decizie absolut corectă. Înseamnă că procedural, dosarul își va urma cursul. La audieri, în calitate de învinuit, trebuie să apară și Traian Băsescu ca să explice condițiile în care a incercat să săvârșească aceste fapte și mai ales după expresia sa preferată: să își dovedească nevinovăția. Aici lucrurile sunt simple. Dacă a șantajat pe cineva în mod public, prin intermediul mass-media, intră în atribuțiile președintelui. (...) Eu o asist în continuare pe doamna Gabriela Vrânceanu Firea. Dumneai este parte vătămată în dosar. Îi voi continua această activitate asistând la declarațiile care vor fi date și administrând probatoriile necesare. Ce a spus Traian Băsescu cu privire la soțul doamnei Gabrielei Firea este o amenințare directă cu privarea de libertate", a zis Lucian Bolcaș la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel