BLOCAJ dosare Mineriadă şi 10 august. Ce are de spus Stelian Ion, ministrul Justiției

Stelian Ion
Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat joi că va asigura toate condiţiile administrative pentru ca procurorii să îşi facă treaba în anchetarea unor dosare 'istorice',

Într-o conferinţă de presă susţinută la MJ, ministrul Stelian Ion a fost întrebat despre stadiul anchetei procurorilor în dosarele Mineriadei şi 10 august.

'Este un subiect dureros pentru România - şi dosarul Mineriadei şi dosarul 10 august -, sunt mai multe dosare. Lucrurile acestea trebuie privite şi sub aspect istoric, pentru că sunt dosare vechi. În momentul în care iei de la zero un dosar de amploarea asta nu poţi avea aşteptarea ca lucrurile să se rezolve într-o lună de zile. Important este ca Ministerul Justiţiei să asigure toate condiţiile necesare din punct de vedere administrativ pentru ca procurorii să îşi facă treaba şi să aibă tot ce le trebuie, pentru a desluşi în sfârşit aceste dosare.

Multe victime nu se mai pot bucura de ideea că s-a făcut dreptate, mulţi au decedat, trec anii şi nu mai apucă să vadă dreptate aceşti oameni. Este o rană deschisă şi voi face tot posibilul să asigur tot ceea ce este nevoie ca aceste dosare să ajungă la finalitate, şi dosarul Mineriadei şi dosarul 10 august. Mi se pare inacceptabil că noi, ca societate, suntem în situaţia în care să concluzionăm, după zeci de ani de zile, că nu am fost în stare să ajungem la un verdict şi nici măcar să începem judecata în anumite situaţii', a afirmat Stelian Ion.

În iunie 2017, Parchetul Militar a trimis în instanţă dosarul Mineriadei, în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu erau acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii. Dosarul a stat peste trei ani în stadiul de cameră preliminară, după care Instanţa supremă l-a retrimis la Parchet în decembrie 2020 pentru refacerea de la zero a urmăririi penale, toate probele strânse de procurori fiind anulate, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel