Dosar Referendum. Decizia în cazul Liviu Dragnea, amânată pentru 15 mai

Magistraţii Curţii Supreme au decis, miercuri, să amâne pentru 15 mai pronunțarea unei decizii în dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat că ar fi viciat rezultatul referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 29 iulie 2012. 

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA că ar fi coordonat fraudarea referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu,  în 29 iulie 2012.

La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut instanţei ca Liviu Dragnea să fie   condamnat la închisoare cu executare. În acest dosar au fost trimise în judecată și 73 de președinți de secții de votare.

Citește și: Liviu Dragnea, la ICCJ: Aștept să hotărască instanța, nu procurorii

Liviu Dragnea a ţinut, marți,  o conferinţă de presă în care a menţionat că are emoţii în legătură cu ziua de miercuri. Vicepremierul a fost întrebat şi ce va face dacă instanţa îl va găsi vinovat, iar răspunsul a fost evaziv: „Ştiţi bine ce voi face, numai că n-am vrut să răspund niciodată la întrebarea asta din superstiţie. Răspunsul e inclus în întrebare, ştiţi bine ce voi face".

Vicepremierul a subliniat că este „absolut convins" de nevinovăţia sa, pe care şi-a susţinut-o cu tărie în toată această perioadă. „N-am nici eu, şi cred că nici instanţa n-a identificat vreo probă serioasă la procuror. E vorba de un şir de afirmaţii, consideraţii, deducţii, presupuneri, şi eu sper ca mâine decizia să fie de achitare", a adăugat Liviu Dragnea.

Procesul în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de alte 73 de persoane a început pe 15 noiembrie 2013. Sute de martori au fost audiaţi de judecători în acest dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel