Dosar penal pentru finanțarea campaniei din 2009 a lui Băsescu, disjuns din Microsoft

basescu PDL 1
basescu PDL 1

Procurorii vor să afle circuitul din politică  al mitei vehiculate în dosarul Microsoft, astfel că au deschis un nou dosar penal, disjuns din cel al licențelor Microsoft, în care vor cerceta finanțarea campaniei din 2009 a lui Traian Băsescu, potrivit România Tv și Antena 3.

Conform sursei citate, ancheta prin care procurorii încearcă s-a afle cum s-a cheltuit mita din cazul "Microsoft" a pornit de la acuzațiile fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

Gabriel Sandu a prezentat documente şi dovezi din care reiese că el însuşi ar fi dat PDL 600.000 de euro. Acesta a declarat că banii au ajuns la sediul PDL din Modrogan şi că ar fi primit ordin de la doi oameni-cheie din partid: Vasile Blaga şi Elena Udrea.

"Din declaraţiile inculpaţilor şi documentele depuse de aceştia (facturi ce atestă achiziţionarea prin societăţile controlate de materiale electorale aferente campaniilor PDL din perioada 2008-2009) rezultă că beneficiarul final al sumei de bani primite de la martorii denunţători este Partidul Democrat Liberal. Pentru a se stabili circuitul financiar al sumelor de bani până la beneficiarii finali şi implicarea acestora în săvârşirea faptelor, se impune continuarea urmarării penale", potrivit rechizitoriul procurorilor în dosarul Microsoft.

Dosar Microsoft. Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Dragoş Stan scapă de urmărirea penală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel