DOSAR PENAL pentru consilierul PSD care l-a făcut nazist pe Iohannis

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați s-au sesizat din oficiu vizavi de consilierul PSD care l-a făcut nazist pe Klaus Iohannis.

Procurorii au deschis un dosar penal după apariția unei fotografii trucate cu preşedintele Klaus Iohannis în care acesta apare în uniformă de ofiţer nazist.

"La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă.

Procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru a efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 4 alin.(1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Facem precizarea că încheierea procesului-verbal menţionat anterior reprezintă unul dintre modurile generale de sesizare prevăzut de art. 288 alin. (1) din Codul de procedură penală, având ca scop încunoştinţarea organelor de urmărire penală competente să efectueze investigaţiile necesare lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Sesizarea din oficiu realizată în condiţiile menţionate anterior reprezintă o activitate judiciară care, în nicio situaţie, nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit procurorii.

Constantin Guguianu, ales pe listele PSD, a demisionat

Un consilier judeţean din Vrancea, Constantin Guguianu, ales pe listele PSD, a demisionat, luni, după ce a redistribuit pe reţelele de socializare o fotografie trucată cu preşedintele Klaus Iohannis, în care acesta apare în uniformă de ofiţer nazist.

"Ca urmare a acţiunii personale de a redistribui pe reţelele sociale o fotografie trucată cu preşedintele României, consilierul judeţean Constantin Guguianu şi-a prezentat luni, 14 ianuarie 2019, demisia din demnitatea publică, dar şi din calităţile deţinute în cadrul organizaţiei PSD Vrancea", a transmis conducerea PSD Vrancea presei printr-un comunicat.

VEZI ȘI: Brandl și Ciuvică, scandal monstru la Antena 3: Halucinați, nu?

 

Chefi la cuțite 14 ianuarie. Chef Scărlătescu, făcut praf după eliminare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel