Dosar Mineriadă. Reacție de la vârful PNL, după ce Iliescu a fost audiat la PG

Aducerea în fața Justiției a celor vinovați pentru Mineriada din iunie 1990 reprezintă "o reparație obligatorie într-un stat de drept" și necesară față de întregul popor român, a scris co-președintele PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook, după ce fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat, astăzi, la Secția Militară a Parchetului General în acest dosar.

"Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democrației românești. Cunoașterea adevărului și aducerea în fața justiției a celor vinovați pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparații obligatorii într-un stat de drept și necesare - față de oamenii care au suferit atunci, dar și față de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoașterea crimelor îndreptate împotriva cetățeanului, a partidelor politice și a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică și europeană.

Partidul Național Liberal, în istoria sa de 140 de ani, nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor și a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală care este libertatea. Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacției împotriva conceptului de libertate și a libertăților cetățenești. Folosirea forței împotriva individului, a cetățeanului nu a fost și nu va fi niciodată acceptată de Partidul Național Liberal", a scris, miercuri, liderul PNL pe pagina sa de socializare.

Tot astăzi, fostul președinte al României, Ion Iliescu, s-a prezentat la Secția Militară a Parchetului General pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru crime împotriva umanității, în dosarul "Mineriada". La Parchetul General a ajuns miercuri dimineaţă şi fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, în legătură cu acelaşi dosar.

Citește și: DOSAR MINERIADĂ. PÎCCJ, comunicat oficial. Ce urmează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel