Dosar Mineriadă. Miron Cozma, acuzaţii grave la adresa lui Ion Iliescu: Minerii, îmbrăcați în soldaţi

Miron Cozma s-a prezentat, marți, la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul "Mineriada", în care a fost pus sub acuzare de procurorii militari pentru infracțiuni contra umanității.

La intrare în sediul Parchetului General, Miron Cozma a declarat că el se consideră parte vătămată în dosar, deoarece a fost luat cu forța din fața Primăriei Petroșani de un grup "securisto-comunist" și adus în Capitală.

De asemenea, Miron Cozma a spus că el nu a știut de plecarea trenurilor cu mineri din Valea Jiului spre Capitală, acuzându-l pe Ion Iliescu de faptul că i-a îmbrăcat pe mineri în soldați.

"Cine erau ăia îmbrăcați în mineri lângă Ion Iliescu în balconul Guvernului? Cine erau ăia îmbrăcați la Complexul Expozițional? Încă o dată, minerii din Valea Jiului au stat la Polivalentă. Noi am fost cantonați la Polivalentă în prima etapă. Am să vă spun și alte lucruri. Au îmbrăcat minerii în soldați. Adică ăia care veniseră și chipurile rămăseseră i-au îmbrăcat în soldați să vă prostească", a declarat Miron Cozma.

În opinia sa, Traian Băsescu și Emil Constantinescu ar trebui să fie cercetați pentru favorizarea lui Ion Iliescu.

[citeste si]

În ordonanța întocmită de procurori se arată că Miron Cozma a organizat, în calitate de fost președinte al Ligii Sindicatelor Miniere Libere "Valea Jiului", deplasarea în Capitală a 10.000 de mineri în iunie 1990.

În acest dosar, au fost puși sub acuzare fostul președinte Ion Iliescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, general-maior (rez.) Corneliu Diamandescu, gen (rez.) Peter Petre (fost comandant al U.M. 0575 Măgurele), gen (rez.) Vasile Dobrinoiu (fost comandant al U.M. 0828 Băneasa — Școala Militară Superioară de Ofițeri a MAI), viceamiral (rez.) Emil "Cico" Dumitrescu (fost șef al Direcției Generale de Cultură, Presă și Sport din MAI), general maior (rez.) Mugurel Florescu (fost șef al Parchetului Militar), Nicolae Dumitru (fost vicepreședinte al FSN), Cazimir Ionescu (fost vicepreședinte al CPUN).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel