Dosar Mineriadă. Ion Iliescu, audiat la Parchetul General. Fostul șef al statului, acuzat de crime împotriva umanității

Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat, miercuri, la Secția Militară a Parchetului General în dosarul Mineriadei din iunie, 1990, dosar redeschis de Procurorul General. Ion Iliescu riscă o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare în urma  acuzațiilor de crime împotriva umanității.

După 25 de ani, Dosarul Mineriadei din 1990 a fost redeschis la Parchetul General. Procurorul General, Tiberiu Niți, a infirmat rezoluțiile de neîncepere a urmăririi penale în cazul evenimentelor din iunie 1990.

Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a dispus infirmarea a trei rezoluţii de neîncepere a urmăririi penale din anul 2009, care au legătură cu Mineriada din 1990, precum şi redeschiderea urmăririi penale în acest caz.

În urma aceste decizii, fostul președinte al României, Ion Iliescu, s-a prezentat, miercuri,  la Secția Militară a Parchetului General pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal pentru crime împotriva umanității. Ion Iliescu este pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 15 și 25 de ani.

România a fost condamnată la CEDO din cauza numeroaselor procese câștigate de victimele Mineriadei din 1990. În urma evenimentelor de la Mineriadă au decedat 4 persoane, iar peste 1.000 de persoane au fost rănite.

Potrivit unor informații judiciare, La Parchet urmează să mai fie audiați și Miron Cozma, Virgil Măgureanu și chiar Victor Atanasie Stănculescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel