EXCLUSIV  Dosar Mineriadă. Iliescu, inculpat. Marian Munteanu: Lucrurile sunt cumplit de grave

Ion Iliescu s-a prezentat astăzi la Parchetul General unde a fost înștințat de începerea urmăririi penale pe numele său. Fostul președinte are calitatea de inculpat în dosarul ”Mineriadei” unde este acuzat de infracțiuni împotriva umanității.

Marian Munteanu, victimă a evenimentelor din iunie 1990, salută avansarea anchetei în exclusivitate pentru DC News, deși se arată dezamăgit de faptul că au trecut mai bine de 20 de ani până ca o anchetă să fie demarată.

”E un lucru decent. Mi se pare normal să se facă o anchetă, deși e făcută destul de târziu, după mai bine de 20. Poate cu ocazia asta se vor clarifica multe lucruri în societatea românească”, a spus Marian Munteanu

Totodată, el și-a arătat speranța că ancheta va fi finalizată și vor fi scoase la lumină fapte ”complexe și cumplit de grave”.

”Dacă ancheta se va desfășura corect și profesionist nu am niciun temei să cred că va fi altfel. Probabil vom afla lucruri foarte importante despre cum au decurs lucrurile în România acestor 25 de ani. Acolo nu e vorba numai de cazul în sine, ci de o întreagă intervenție agresivă și brutală împotriva întregii societăți și a întregii arhitecturi statale a României”.

Fostul lider al studenților din Piața Universității afirmă că ceea ce vedem nu este decât vărful piramidei, fiind convins că lucrurile sunt mai complexe, având în vedere întregul proces care a condus spre violențele din iunie 1990.

Lucrurile sunt mult mai complexe și cumplit de grave. Trăim într-o societate otrăvită sistematic de ani. Lucrurile vizibile sunt cele care țin de violețele efective de atunci, dar tot ceea ce a generat atmosfera repectivă a fost perpetuat. Apoi gândiți-vă dacă a fost posibil ca o componentă semnificativă a instituțiilor statului să fie angrenată într-o asemenea acțiune vă dați seama ce au făcut ei de-a lungul anilor. Că bănuiesc că nu aceasta a fost singura lor abatere”.

Categoric cei care au eventuale culpabilități au tot interesul să mușamalizeze. Fără îndoială sunt mulți”, a afirmat Marian Munteanu pentru DC News.

În ceea ce privește posibilitatea de a mai mușamaliza ancheta el este de părere că finalizarea dosarului ”nu depinde decât de seriozitatea și determinarea instituțiilor abilitate, în speță cei care efectuează ancheta și bineînțeles intanțele de judecată care vor pune concluziile definitive”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel