DOSAR MICROSOFT. Traian Băsescu îl amenință pe Victor Ponta. "Poate Victor Ponta va primi altă calitate în dosar"

Traian Basescu
Traian Basescu

Președintele Traian Băsescu a dat aviz, vineri, urmăririi penale a cinci miniștri din dosarul Microsoft. Președintele Traian Băsescu îl "spală" pe Daniel Funeriu și, în același timp, îl avertizează pe Victor Ponta că s-ar putea să obțină altă calitate în dosar. 

"În ceea ce privește solicitarea făcută de ministrul Justiției cu privire la cei 5 foști miniștri, am aprobat, sau mai corect spus, am cerut Ministerului Justiţiei și l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare pentru începerea urmăririi penale pentru Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Teodor Atanasiu, Nicolae Tănăsescu și Daniel Funeriu. Am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise. Cred că acest caz trebuie anchetat cât mai rapid până la capăt", a declarat Traian Băsescu.

DOSAR MICROSOFT. Adina Anghelescu: Traian Băsescu a dat INDICII foarte clare

"Din documentele din dosar, nu toate vinovăţiile sunt la fel. Aşa rezultă şi din referatul procurorilor. La Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune cu privire la bani, mită. Este doar în zona de eventual abuz în serviciu", a adăugat preşedintele.

Victor Ponta, altă calitate în dosarul Microsoft

Președintele a precizat că miniștri nu au nicio calitate în dosar. "Doar în urma continuării anchetei procurorii pot să le dea o calitate sau alta. În acest moment, niciunul din cei cinci nu are nicio calitate. (...) Sunt egali cu Victor Ponta în acest moment. Rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile la fel ca în cazul lui Victor Ponta sau dacă Victor Ponta va primi altă calitate între timp", a precizat Traian Băsescu.

"Ancheta poate continua din punctul meu de vedere și cred că orice întârziere a Parlamentului este dăunătoare pentru credibilitatea Parlamentului României", a completat el. 

Traian Băsescu a declarat că o bună parte din conturile celor cinci foști miniștri au fost deja blocate pentru recuperarea sumelor, dar și că toţi cei care au făcut denunţuri în dosarul licenţelor Microsoft sunt români. A ținut să precizeze că niciun străin nu a făcut denunţuri pentru DNA şi că dosarul nu porneşte de la declaraţii făcute de Bittner, despre care nu se face nicio referire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel