Dosar Lacul Belina. Dacian Cioloș: Este inacceptabil

Fostul premier Dacian Cioloş spune că este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga ţară "să fie ţinută captivă într-un război cu justiţia", dus de unii politicieni. 

"Este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga ţară să fie ţinută captivă într-un război cu justiţia, dus de unii politicieni. Mai mult, aceştia fac tot ce pot pentru a transforma o problemă personală într-o falsă problemă instituţională. Preţul plătit este stabilitatea şi credibilitatea României, un preţ pe care-l plăteşte fiecare dintre noi", a scris Cioloş, luni, pe Facebook. 

Totodată, într-o înregistrare video publicată pe aceeaşi reţea de socializare, fostul prim-ministru afirmă că "atacul" asupra justiţiei nu se bazează pe un conflict între puterile statului. 

"Asistăm din nou, ca la începutul acestui an, dar, sigur, într-un alt context, la un atac direct asupra justiţiei. Acest atac nu se bazează pe un conflict între puterile statului, aşa cum încearcă unii să ne convingă. Nu cred că putem spune că justiţia e în conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul, atunci când încearcă să-şi facă treaba respectând legea. Justiţia îşi urmează pur şi simplu cursul firesc, procedural, împotriva unor persoane fizice, care trebuie să-şi asume responsabilitatea faptelor lor, să-şi formuleze apărările în contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetăţean al României. Şi apoi, să lăsăm justiţia să decidă dacă ele sunt vinovate sau nu", spune Cioloş în mesajul video. 

În opinia sa, cele două partide aflate la guvernare trebuie să facă distincţia între actul de guvernare şi problemele personale cu justiţia ale unor membri din conducerea lor. 

"Cele două partide aflate la guvernare trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru care au primit votul de încredere al românilor şi, pentru asta, să facă, cât mai rapid, distincţia clară între actul de guvernare, pe de o parte, şi problemele personale cu justiţia ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de altă parte. România şi românii aşteaptă această responsabilitate din partea lor", mai afirmă Cioloş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel