Dosar Dragnea. Lia Olguța Vasilescu, precizare de ultimă oră

Lia Olguța Vasilescu a vorbit, marți seară, despre sentința în dosarul lui Liviu Dragnea.

"Sentința va fi de achitare, sunt convinsă. Să tratezi liderul partidului într-un proces penibil nu e normal", a declarat Lia Olguța Vasilescu, marți seară, în cadrul emisiunii "România9", moderată de jurnalistul Ionuț Cristache la TVR1.

Amintim că judecătorii ÎCCJ au dispus o nouă amânare în dosarul lui Liviu Dragnea, pentru data de 21 iunie.

Ce s-a întâmplat la termenul din mai

La ultimul termen al procesului din data de 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Ce spunea liderul PSD

La acel termen, Liviu Dragnea le-a solicitat magistraţilor să fie achitat, iar în ceea ce priveşte o eventuală obligare a sa de a efectua muncă în folosul comunităţii, el a arătat că face acest lucru de 20 de ani. "Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea. Nu am comis absolut niciuna dintre faptele, presupusele fapte, pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce priveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar. Am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani", declarase Dragnea, la finalul procesului.

Vezi și: Liviu Dragnea, ÎCCJ decizie 8 iunie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel