Dosar DNA. Tăriceanu, audiat în Senat. S-a decis ziua

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Comisia Juridică din Senat a decis ca săptămâna viitoare, marți, să fie audiat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit România TV, Comisia Juridică a decis ca Tăriceanu să fie audiat săptămâna viitoare, marți, după ce procurorii DNA au cerut Parlamentului încuviințarea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel, până săptămâna viitoare, marți, când liderul ALDE va fi audiat la Parlament, el are dreptul să meargă zilnic la Comisie, împreună cu avocatul său, pentru a studia dosarul. Până în prezent președintele Senatului a precizat că a studiat doar câteva sute de pagini din acest dosar voluminos care are 17.000 de pagini.

Membrii Comisiei Juridice au mai hotărât că se pot încadra întermenul regulamentar de 14 zile, până când să elaboreze un raport favorabil sau nefavorabil cu privire la începerea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Indiferent de cum se va pronunța Comisia Juridică, decizia finală o va lua plenul Senatului.

"Urmare a solicitării Biroului permanent, am realizat o evaluare preliminară (...) Noi vom propune Biroului permanent audierea domnului Tăriceanu pentru marţea viitoare, adică la proxima şedinţă a Comisiei juridice", a spus marţi Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei. 

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, săptămâna trecută, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel