Dosar Cordoș. 23 de inculpați și-au recunoscut vinovăția. DNA cere închisoare cu suspendare

Foto: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro

Procurorii DNA transmit, miercuri, că 23 de inculpați acuzați de infracțiunea de cumpărare de influență în formă continuată și-au recunoscut vinovăția în dosarul în care sunt acuzați senatorul Alexandru Cordoș și soția sa Mihaela Cordoș, de complicitate la trafic de influență în formă continuată, respectiv trafic de influență în formă continuată

Iată cine sunt cei 23 de inculpați, potrivit procurorilor DNA:

DĂNCILĂ DORINA și OLARIU GHEORGHE, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată,

DOLEANU VERONICA, KEREȘI RALUCA LAVINIA, MICLĂUȘ DORINA ROXANA, MOLDOVAN IOANA FELICIA, SABĂU ANGELA, SZEKELY ILINCA CODRUȚA, SUCIU EMILIA MARIANA, ȘUT ROXANA IOANA, UNGUREANU MARIANA, VIMAN VASILE, BARZ GABRIELA SIMONA, BIDIAN IRINA, CHIȘ MARIA, DUMA MARIA PERSIDA, LUPEA MARIANA, ROMAN DACIANA-MARIA, RUSU COSMINA LOREDANA, VLAS ADRIANA ATENA, SALANȚĂ GHEORGHE și BĂRGĂOANU NONA ȘTEFANA, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

HARMATH CLAUDIA CRISTINA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

Acuzațiile aduse soției familiei Cordoș

Procurorii precizează că din 2013 până-n prezent "Cordoș Mihaiela Lucia, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a pretins și a primit direct sau prin intermediul inculpatei Harmath Claudia Cristina, de la persoanele mai sus menționate, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc".  

Cerințele procurorilor DNA în fața instanței

Potrivit DNA, în prezența apărătorilor, cei menționați și-au recunoscut vina. Procurorii anticorupție cer instanței închisoare cu suspendare. Ei au propus instanței pedepse cuprinse între doi și trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii au propus, printre altele, și prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile. Dosarul de urmărire penală privind pe cei 23 de inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel