Dosar Belina, sesizare CCR. Tăriceanu, informații de ultimă oră

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu a luat hotărârea să sesizeze Curtea Constituţională privind un conflict între Guvern şi DNA, în dosarul Belina.

Întrebat dacă a luat decizia să sesizeze Curtea Constituţională cu un conflict între Guvern şi DNA după solicitările în privinţa celor doi miniştri, Tăriceanu a precizat: "Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA". 

Tăriceanu a subliniat că, la momentul la care ordonanţa 13 a fost investigată de DNA, a decis sesizarea Curţii Constituţionale în numele Senatului, scrie Agerpres. "La fel, aceste chestiuni cred că ne privesc pe toţi cei care suntem cu funcţii de responsabilitate la nivelul Parlamentului pentru a decela mai bine care sunt responsabilităţile noastre, adică şi ale Parlamentului şi ale Guvernului, cât şi ale Ministerului public", a adăugat Tăriceanu. 

El a menţionat că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coaliţie şi atunci, probabil, va fi luată o decizie. 

Liviu Dragnea, a anunţat că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenţionează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel