Dosar Belina. Ministru din Guvern: Un dosar cu alte intenții

Ministrul Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat că nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmărită penal de procurorii anticorupţie, să fi fost "vânată", acesta opinând că i se pare "un dosar cu alte intenţii decât aceea de a arăta că a greşit cineva la un moment dat". 

În cadrul unei conferinţe de presă, la Alba Iulia, Toma Petcu a spus că nu este foarte lămurit care sunt acuzaţiile şi care este "greşeala" lui Sevil Shhaideh. 

"Există o vulnerabilitate foarte mare în acest moment, pentru că ştim foarte bine că, în primul rând, în ministerul care iniţiază o hotărâre de guvern procedura internă este foarte dezvoltată şi destul de bine pusă la punct. De asemenea, există avize ale Ministerului Justiţiei care, într-un fel, vin şi legiferează faptul că tranzacţia în sine este corectă şi este normală şi nu înţeleg acum de ce se discută despre oportunitate sau nu am înţeles care este discuţia acolo. Atât timp cât acea hotărâre de guvern a avut toate avizele de legalitate şi a intrat pe ordinea de zi şi a fost aprobată, ea cred că ar fi trebuit, dacă ar fi avut probleme, să aibă atunci", a afirmat Toma Petcu, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că, în opinia sa, Sevil Shhaideh, "având în spate, cu siguranţă, un cartuş întreg de semnături al tuturor celor care sunt în compartimentele de specialitate", nu poate să aibă o vină în aşa ceva. "Mi se pare, ca multe altele, probabil, un dosar cu alte intenţii decât aceea de a arăta că a greşit cineva la un moment dat", a susţinut Petcu. 

Ministrul a adăugat că nu cunoaşte care ar fi aceste intenţii. "Din punctul meu de vedere, nu poate să fie tras la răspundere un secretar de stat că a semnat o hotărâre de guvern. Chiar absolut deloc. Pentru că el nu a semnat acolo singur", a explicat Toma Petcu. 

Shhaideh, vânată

Întrebat dacă crede că Sevil Shhaideh ar fi fost "vânată", Petcu a susţinut că, ţinând cont de poziţia acesteia în Guvern, "nu este exclus". 

Atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă s-ar putea să fie altcineva, de fapt, "vânat", Toma Petcu a declarat că acest lucru o să se vadă la sfârşit. 

"Se speculează în această zonă, există speculaţii, informaţii concrete nu. Eu nu înţeleg de ce ar fi de vină Guvernul că a transferat de la o instituţie centrală către o autoritate publică locală un bun al statului care a rămas tot în proprietatea statului, numai că s-a dat din proprietatea statului ca structură centrală către stat ca structură locală", a conchis Petcu. 

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA. 

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel