Dorinel Umbrărescu își face bancă. Lui Gigi Becali, BNR i-a refuzat oferta

umbrarescu
umbrarescu
Regele asfaltului, Dorinel Umbrărescu, cel care a preluat de la Piraeus Bank 93,27% din subsidiara ATE Bank România pentru suma de 10,3 milioane de euro, a primit, din partea Băncii Naţionale a României aprobarea pentru conducerea viitoarei bănci rezultate după finalizarea tranzacţiei. În schimb, BNR i-a refuzat oferta lui Gigi Becali de a fonda o bancă în 2008.

BNR urmează a se pronunţa şi asupra numelui firmei financiare controlate de Dorin Umbrărescu, numele propus de noul proprietar al ATE Bank România fiind Banca Română pentru Credit şi Investiţii, informează Agerpres.

În noua sa formulă de acţionariat, banca va fi condusă de Marinel Burduja, fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank timp de şapte ani, cel care a şi coordonat din partea lui Dorin Umbrărescu tranzacţia. De pe poziţia de preşedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-şef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank şi Andrei Popovici, fost la McKinsey. Gigi Becali, refuzat de BNR În 2008, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a respins cererea de constituire a Becali Bank, instituţia de credit pe care dorea să o înfiinţeze Gigi Becali, cu un capital de 30 de milioane de euro. Potrivit regulamentului, Banca Națională  poate respinge cererea de constituire şi autorizare dacă acţionarii persoane fizice au făcut în ultimii 10 ani obiectul unor anchete sau proceduri administrative ori judiciare care s-au încheiat cu sancţiuni sau interdicţii, ori fac în prezent obiectul unor asemenea anchete sau proceduri.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel