EXCLUSIV  Dorin Florea, INTERZIS în funcții publice! ADIO, mandat! Propunere după declarațiile revoltătoare

Dorin Florea
Dorin Florea

Dorin Florea a propus ca toate cuplurile care vor să facă un copil trebuie să fie supuse unei anchete sociale, care ar trebui să demonstreze că dețin loc de muncă, locuință stabilă, situație financiară acceptabilă, un nivel de educație minim stabilit prin lege și vârsta minimă la care un adult să devină părinte.

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a stabilit că afirmaţiile făcute de primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, despre romi şi familiile care îşi doresc copii încalcă dreptul la demnitate al cetăţenilor care aparţin unei clase sociale, respectiv al unei minorităţi etnice, constituind un discurs incitator la ură şi depăşind limitele libertăţii de exprimare, edilul fiind amendat cu 10.000 de lei.

Dar nu este suficient!

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că, în ceea ce privește oamenii politici care candidează și care strâng capital politic prin declarații de genul celor făcute de Dorin Florea... ar trebui să fie sancționați de către Agentia Națională de Integritate (ANI). Tipul acesta de politicieni ar trebui să-și piardă funcția sau să nu mai fie lăsați să candideze pentru că prin astfel de manevre politice, cu discriminare, introducere de ură între categorii sociale se pot câștiga alegeri. Și da, este mai ieftin decât să-ți faci campanie electorală!

Vorbim despre o problemă de moralitate care trebuie taxată cu o sancțiune. Dorin Florea este incompatibil din punct de vedere moral. Ar trebui sancționat cu luarea mandatului și să nu i se mai permită să candideze în funcții publice. Este necesar un criteriu prin care ANI să ceară încetarea mandatului.

Degeaba îl amendează CNCD dacă el câștigă alegerile. Amenda nu rezolvă nimic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel