Dorința lui Antonescu: Lideri cu o minimă cultură, care să zică "doamnă" nu "fă"

Președintele PNL, Crin Antonescu, prezent, duminică după-amiază, la lansarea candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare, a afirmat că își dorește pentru această țară "lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură", "lideri care să zică «doamnă» nu «», lideri care să zică «domnule», nu «băi Liviule»". 

"Vreau pentru această ţară lideri de bun-simţ şi cu bun gust, lideri cu o minimă cultură, lideri cu modele adevărate, lideri cu respect pentru istoria ţării şi pentru oamenii ţării, lideri care să zică «doamnă» nu «fă», lideri care să zică «domnule», nu «băi Liviule», lideri care să înţeleagă că banii din bugetul de stat sunt ai românilor nu ai lui. Să nu mai aud un prim ministru spunând: «eu vă da bani, dar să văd ce faceţi cu ei». Domnul Ponta, banii dumitale, îl iei pe Ghiţă, luaţi avionul şi te duci şi ţi-i pui în Dubai. Banii ăia de la buget sunt banii românilor, nu ai tăi", a spus Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Referindu-se la Victor Ponta, preşedintele PNL le-a spus celor prezenţi: "Dacă nu era pus preşedinte la PSD ajungea pe la UNPR, mi-a spus-o Gabi Oprea, nu altcineva".

PSD, un partid mincinos și hoț

De asemenea, Crin Antonescu  a lansat acuze grave la adresa social-democraților, susținând că: "Astăzi, PSD nu are curajul, deşi e cel mai mare partid, deşi e cel mai puternic partid, deşi are pact de coabitare cu Băsescu, deşi are tot ce îi trebuie, îl au şi pe Zgonea, au toate valorile din ţara asta, de ce nu ies în alegeri cu numele lor? De ce încearcă să mintă oamenii că USL există în continuare? (...) Pentru că sunt mincinoşi şi hoţi şi în momentul în care m-au întrebat ce au furat sau ce fură, le răspund: tot ce pot, tot ce le lăsăm noi, dacă nu suntem noi atenţi. Fură pământ, fură bugetul ţării, fură texte, fură lucrări de doctorat, fură tot!".

Ponta - mincinos, laș și trădător

În continuare, liderul PNL și-a mutat criticile dure asupra premierului Victor Ponta, fostul său partener de Alianță: "Ponta nu poate înţelege foarte bine ce înseamnă trădarea. Ca să înţelegi ce înseamnă trădarea, trebuie să înţelegi ce înseamnă principii, valori, consecvenţă. Nici eu, nici nimeni din PNL nu a trădat pe nimeni. Trebuie să îi spunem acestui mincinos, laş şi trădător care este Victor Ponta şi cu toată liota lui plătită de la bugetul de stat de mincinoşi cam cum e cu trădarea. Eu nu am trădat pe nimeni nicio secundă. În raport cu PSD ca partener politic, cu ce am trădat? (...) Nu am rămas datori cu nimic celor din PSD. (...) Am fost corecţi în toate cazurile. Ne-am înţeles în faţa întregii ţări că domnul Ponta va fi prim-ministru. L-am sprijinit mai hotărât chiar decât PSD-ul sau unii din PSD pe Victor Ponta să fie prim- ministru. L-am pus prim-ministru şi l-am lăsat deocamdată să fie prim-ministru. A fost vorba, în faţa întregii ţări, să aibă jumătate de Guvern. I-am dat şi cealaltă jumătate. Avem vreo datorie? Niciuna", a afirmat Crin Antonescu.

Citește și Antonescu, despre prezidențiale și ȘANTAJ. Ce fel de președinte îl făcea PSD

Antonescu a mai spus că Ponta "s-a dus la Bruxelles şi a stat, în cel mai ruşinos mod care i s-a întâmplat vreodată unui conducător al României, a stat să fie tras de urechi şi plesnit peste ceafă de acelaşi Martin Schulz cu care umblă astăzi" şi că "a încercat să strecoare prin Parlament combinaţia cu Gold Corporation".

"Nu îi permit domnului Ponta să vorbească cu noi despre trădare, cum nu îi permit să vorbească cu noi despre minciună sau eventual despre doctorat. Nu avem ce discuta. Nu ne-a interesat niciodată dacă domnul Ponta sau PSD-ul se vor simţi trădaţi", a mai spus liderul liberalilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel