Dopaj JO 2018. Campioni olimpici ruși, descalificați

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a primit decizia Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de a respinge apelul celor 47 de ruşi care doreau să participe la JO de iarnă, ediţia 2018, de la PyeongChang. Printre sportivii ruși care vor rămâne acasă se numără un sextuplu campion olimpic, o vicecampioană și un campion en titre.

Delegaţia Sportivilor olimpici din Rusia (OAR) a regretat decizia instanţei sportive. "Este păcat că delegaţia nu va fi mai mare", a spus Konstantin Viborov, şeful de presă al OAR, precizând că numărul de 168 de sportivi ruşi prezenţi la PyeongChang este "definitiv".

Sextuplu campion olimpic rămâne acasă

Printre sportivii şi antrenorii care au făcut apel la TAS figurau nume cunoscute, precum starul rus al short-track-ului Viktor Ahn, sextuplu campion olimpic, patinatoarea Ksenia Stolbova, vicecampioană la perechi în 2014, campionul olimpic en titre la schi fond 50 km, Aleksandr Legkov, sau biatlonisul Anton Şipulin.

Camera ad-hoc a TAS, instalată la PyeongChang pe durata Jocurilor, "a respins apelul depus pe 6 februarie de 32 de sportivi ruşi împotriva unei decizii a Comitetului Internaţional Olimpic" de a nu-i invita, a declarat în faţa presei secretarul general al TAS, Matthieu Reeb.

Totodată, TAS a "respins apelul înaintat pe 7 februarie de 15 sportivi şi antrenori ruşi", a adăugat oficialul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel