Dopaj în haltere: Medaliat olimpic, depistat pozitiv: Ce va păți

Trei dintre reprezentanții de seamă ai României la competițiile de haltere au fost găsiți dopați și riscă suspendări pentru perioade lungi de timp. După ce au adus României medalii olimpice, mondiale și europene, Răzvan Martin, Elena Andrieș și Răzvan Danciu au fost testați pozitiv la Campionatul European de haltere din acest an. Substanţa interzisă pe care au folosit-o: stanozolol, scrie gsp.ro.

Răzvan Martin este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra și a câştigat la Tirana două medalii la categoria 77 de kilograme, printre care şi singurul aur al României, obţinut la "ridicat". Cealaltă distincţie, un bronz, la total.

Elena Andrieş a câştigat şi ea trei medalii la Tirana: una de argint, la stilul smuls, şi două de bronz, la ridicat şi la total. Toate au fost retrase de federaţia europeană.

Cazul celor doi halterofili români dopaţi la Europene nu e singular. Tot ieri s-a aflat şi despre cazul lui Răzvan Danciu, halterofilul care câştigase un argint şi un bronz la Campionatele Mondiale Universitare de anul trecut.

Poziția COSR: Toleranță zero!

Secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu, spune că această situație reprezintă o umilință pe sportul românesc.

"Sunt nişte neglijenţe grave. Eu povestesc despre asta de foarte mult timp. Este mai bine să luăm ceva mai puţine medalii sau să ne întoarcem într-o zonă neagră a sportului românesc? Poziţia Comitetului Olimpic este foarte clară: toleranță zero. Le cerem celor îndreptăţiţi să retragă banii şi premiile tuturor. Am pierdut şase medalii într-o săptămână. Vom cere control antidoping", a declarat Ioan Dobrescu, pentru Realitatea tv.

Răzvan Martin va fi suspendat din activitatea sportivă, a adăugat acesta: "Este o veste foarte tristă, este o umilinţă inutilă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel