Donare organe. Medicul Rădulescu: Am primit răspunsuri monstruoase

Vasi Rădulescu / Foto Facebook
Vasi Rădulescu / Foto Facebook

Vasi Rădulescu, scriitor și unul dintre cei mai populari medici din România, a publicat pe Facebook un mesaj legat de donarea de organe.

„S-ar putea să fi uitat, dar vă aduc aminte: în urmă cu un an v-am întrebat dacă ați fi de acord ca o lege să vă declare by default donatori de organe. Am primit mii de răspunsuri, de la unele monstruoase până la altele de o frumusețe plină de speranță.

Există oameni pentru care, în condiții speciale, nu mai contează integritatea corpului sub pământ și ar accepta oricând să-și doneze organele.

Există mulți oameni care cred că avem o mafie a transplantului și organele lor sunt „furate" și trimise direct în străinătate, să salveze bogații.

Există oameni care au viu în minte exemplul Arșinel.

Există oameni care nu mai dețin nicio încredere în sistemul medical românesc, darămite în partea de transplant.

Există oameni prinși în mentalități religioase extreme, ei invocând motive absurde pentru care trebuie să-și păstreze organele.

Există oameni care nu cred în ireversibilitatea unei morți clinice și plutesc în miracole, iar medicii ar decupla voit pacienții de la aparate ca să le ia organele, când ei ar putea să-și revină.

Există multiple alte tipologii, dar grosul pe aici e.

Trist e faptul că se poate face la noi transplant de rinichi, ficat, plămân iar mii de oameni stau pe niște liste de compatibilitate, așteptând donatori.

Ei nu vin, pentru că ceva s-a întâmplat și e prins în răspunsuri. Iar reticența e mai mare de atât, pentru că de multe ori vine și din păturile de la care nu te-ai fi așteptat să vină.

O să încerc să public săptămâna viitoare o analiză riguroasă a acelui experiment. Până atunci, spun iar aici: de la mine puteți lua orice, mai puțin creierul; ar fi o corvoadă să trăiască cineva cu el, dacă se va face vreodată un asemenea transplant.

Lăsând autoironia la o parte, mi-ar plăcea să fie deschidere aici și să lăsăm conspirațiile. E dramă acum în viețile unora și ei pot merge mai bine înainte”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel