Donald Tusk: ”I-am propus lui Iohannis această funcție”. De ce l-a refuzat

Donald Tusk, fostul preşedinte al Consiliului European, a recunoscut, miercuri, la Palatul Cotroceni, ce funcție i s-a propus lui Klaus Iohannis.

Donald Tusk a dezvăluit că i-a oferit acestuia posibilitatea să devină preşedintele Consiliului European la finalul mandatului trecut. El a spus că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis să îi succeadă în funcţia de preşedinte al Consiliului European anul trecut înainte de alegerile europarlamentare.

”Permiteți-mi să evoc imagini din amintirile mele în legătură cu un om, care este eroul ceremoniei de astăzi. Îl cunoașteți cu toții, bineînțeles, foarte bine. În România nu este nevoie să amintim cuiva despre biografia domniei sale, deși tinde să fie prea modest și nu îi place să vorbească despre sine. (...) Vorbim cu Președintele Klaus Iohannis, acum aproape un an, și discutăm despre cine ar trebui să preia cârma instituțiilor europene. Discuția noastră este sinceră și discretă, nu este nimeni în birou în afară de noi doi. Îi spun cu mare convingere că ar fi un nemaipomenit Președinte al Consiliului European. Klaus zâmbește cordial, îmi mulțumește pentru această propunere și, după o vreme, adaugă: „Știi ceva, Donald, eu mai am totuși treabă de făcut în România. Așa că te rog să nu iei în considerare candidatura mea. Îți aduci minte când ți-am arătat o fotografie cu protestele din București și din alte orașe? Mii de tineri din România cred în ceea ce cred și eu: că politica nu trebuie să fie murdară, că oamenii care sunt la putere pot fi onești, că legea trebuie să fie lege, că Europa nu se rezumă doar la geografie, ci, mai presus de orice, la un set de valori. Nu pot să îi las singuri.", a zis Donald Tusk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel