Doliu în Parlamentul României: Deputatul Octavian Bot a murit

Un membru al Parlamentului român, care s-a remarcat de-a lungul timpului prin prisma unor declarații spectaculoase referitoare la adversari politici și la contracandidați, s-a stins din viață, sâmbătă, la Spitalul Municipal Oradea, după o lungă și grea suferință. 

Deputatul Octavian Bot, unul din cei mai activi politicieni locali, a murit în această după-amiază,  cu câteva minute înaintea orei 14.00, la vârsta de 64 de ani, după o agonie de aproape patru zile, timp în care a fost incoştient, în comă, scrie ebihoreanul.ro.

Era căsătorit şi avea o fiică, care e de meserie notar.

"Decesul a fost constatat oficial de către medicul de gardă de la secţia unde a fost internat, doctorul Mihai Florea, cauza consemnată fiind stopul cardio-respiratoriu", au declarat surse medicale. 

Octavian Bot suferea de multă vreme de o boală gravă și, deși la un moment dat se vorbea despre faptul că tratamentul urmat la Viena a dat roade, starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă.

De profesie inginer, Octavian Bot s-a remarcat nu doar prin prisma unor declarații spectaculoase referitoare la adversari politici și la contracandidați, ci şi prin uşurinţa cu care a schimbat partidele.

După revoluţie, Octavian Bot s-a implicat puternic în viaţa publică, deţinând, pentru o scurtă perioadă, în 1990, chiar funcţia de primar interimar al municipiului Oradea. 

Prin trecerea de la un partid la altul, şi-a format şi faima de "traseist", termen pe care l-a respins însă cu vehemenţă, subliniind că el a rămas de fapt fidel, constant, valorilor liberale. Bot a fost membru PAC, CDR, PL 93 (inclusiv vicepreşedinte naţional), PNL (inclusiv membru al Biroului Politic Naţional), PNL-CD, UFD, AP (vicepreşedinte naţional la toate trei), PDL, iar în utlima perioară membri al PLR, actual ALDE (formaţiunea iniiţiată de Călin Popescu Tăriceanu).

A fost ales deputat în patru legislaturi diferite 1992 - 1996, 1996 - 2000, 2008 - 2012 şi 2012-prezent.

Ultima ieşire publică a deputatului s-a înregistrat în luna ianuarie a acestui an, când, într-o conferinţă de presă la partid, s-a lansat în noi atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a etichetat drept "preşedinte gafeur", "nepregătit" şi "jenant", precum şi a PNL, despre care afirmă că nu are nimic în comun cu partidul Brătienilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel