Dolarul american, depreciere semnificativă, după publicarea datelor privind inflația în SUA

Yuanul chinez a devansat dolarul american, devenind cea mai tranzacţionată valută din Rusia / Foto: Pixabay TBIT
Yuanul chinez a devansat dolarul american, devenind cea mai tranzacţionată valută din Rusia / Foto: Pixabay TBIT

Dolarul s-a depreciat semnificativ marţi, după publicarea datelor privind rata inflaţiei în SUA, în noiembrie.

Dolarul american s-a depreciat semnificativ marţi, 13 decembrie, după publicarea unor date care arată că inflaţia în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna noiembrie, ceea ce deschide calea pentru o acţiune mai modestă din partea Rezervei Federale americane (Fed), informează Agerpres, citând AFP.

În jurul orei 13.35 GMT, dolarul era în scădere cu 1,05%, fiind cotat la 1,0649 dolari pentru un euro şi înregistra de asemenea o scădere semnificativă în raport cu lira sterlină şi yenul japonez.

Inflația în SUA



Conform datelor privind indicele preţurilor de consum publicate marţi de Departamentul american al Muncii, inflaţia a înregistrat o încetinire peste aşteptări în luna noiembrie, până la un avans de 7,1% în ritm anual, după o creştere cu 7,7% în octombrie. Comparativ cu luna anterioară, preţurile nu au crescut decât cu 0,1% în luna noiembrie, după un avans de 0,4% în octombrie. Analiştii intervievaţi de MarketWatch prognozau o rată anuală a inflaţiei de 7,3% şi o creştere cu 0,2% a preţurilor de la o lună la alta.

Rata anuală a inflaţiei a început să încetinească, pe măsură ce încep să se risipească efectele majorărilor de preţuri de la finele anului trecut. În plus, politica Rezervei Federale de majorare agresivă a dobânzilor începe şi ea să afecteze cererea.

Analiştii se aşteaptă ca oficialii Fed să decidă o majorare a costului creditului



Datele privind rata inflaţiei în luna noiembrie au fost publicate într-un moment în care oficialii Rezervei Federale americane se reunesc pentru ultima şedinţă de politică monetară din acest an. Analiştii se aşteaptă ca oficialii Fed să decidă miercuri o majorare a costului creditului cu 50 de puncte de bază, după patru majorări succesive de câte 75 de puncte de bază.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus luna trecută că banca centrală a SUA ar putea să înceapă să îşi reducă amploarea majorărilor de dobândă "chiar din luna decembrie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel