Doina Pană (PSD): Mă frapează că se iese în stradă

Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat vineri, la Bistriţa, că personal a fost 'frapată' de faptul că în ultima perioadă s-au declanşat măsuri de protest legate de proiectul Legii salarizării unitare, care prevede creşteri de salarii, dar nu s-a ieşit în stradă atunci când veniturile bugetarilor au fost tăiate.

'Este un drept legal (greva n.r.). Pe mine ce m-a frapat, dar asta o spun în nume personal, deci nu în numele partidului, mai ales că am lucrat ca ministru pentru Dialog Social: să nu ieşi în stradă în momentul în care ţi se taie salariile şi să ieşi în momentul în care îţi cresc salariile, pentru că te uiţi la capra vecinului. Cam asta ar fi în traducere, pe scurt. Dar este dreptul dumnealor, în Camera Deputaţilor (proiectul Legii salarizării n.r.) mai poate suferi amendamente, dacă ele sunt justificate', a spus Pană.

Vicepreşedintele PSD a dat asigurări că bugetul poate suporta creşterile salariale anunţate. 'S-au stipulat tot felul de răutăţi, de genul că nu va exista acoperire financiară, că de fapt vom omorî economia prin aceste creşteri de salarii. Vreau să vă spun că ieri s-au comunicat datele execuţiei bugetare şi până la ora actuală avem un excedent de 1,2 miliarde de lei. Există sursă bugetară de 1,5 miliarde de lei, mai mare decât necesarul pe anul acesta pentru creşteri, inclusiv pentru cele prevăzute în legea salarizării unitare', a declarat Pană, adăugând că aunt asigurate resursele bugetare şi pentru creşterile prevăzute în anul 2018. Doina Pană consideră că aceste creşteri salariale din mediul bugetar vor încuraja şi economia privată.

'Cu un drum a mai căzut un mit, cum că prin aceste creşteri salariale o să omorâm privaţii, care la rândul lor trebuie să crească şi ei salariile, ceea ce se şi întâmplă. (...) Asta nu face să se prăbuşească economia, dimpotrivă. Numărul de firme nou create a crescut, în primele patru luni sunt 45.345, investiţiile străine au crescut cu peste 45%, producţia industrială, care este cea mai importantă (...), a crescut cu 7,4% - asta înseamnă, pe orizontală, efecte benefice foarte mari', a mai afirmat Pană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel