Doi tineri baschetbaliști, înjunghiați în Germania ”pentru că sunt ucrainieni”. Unul dintre ei a murit la spital

FOTO: Freepik @kjpargeter
FOTO: Freepik @kjpargeter

Tânărul baschetbalist a făcut parte din lotul național de juniori Under 16 care a participat la ”Europenele” din 2022 din Bulgaria.

Doi baschetbaliști ucrainieni, componenți ai echipei de Under 19 a clubului ART Giants Duesseldorf, au fost atacați pe stradă, iar unul dintre ei a murit la spital, a transmis Federația de baschet de la Kiew, într-un comunicat de presă, citat de EFE, scrie Agerpres.

În urma atacului care a avut loc sâmbătă seară și care a fost motivat doar de faptul că cei doi sportivi sunt de origine ucraineană,  jucătorul în vârstă de doar 17 ani, Volodimir Iermakov, și-a pierdut viața la Duesseldorf.

”Înaintea unui meci, tinerii baschetbaliști au fost atacați cu cuțite în stradă pentru motivul că sunt ucraineni”, se arată în comunicatul Federației, care explică că celălalt jucător atacat, Artem Kozacenko, se află la terapie intensivă. Coechipierii celor doi minori ucraineni au petrecut noaptea la spital, dar medicii nu l-au putut salva pe Iermakov.

Poliția germană investighează cazul

Federaţia a adăugat că poliţia germană investighează acest caz. Iermakov era născut în 2006 și a jucat pentru naţionala sub 16 ani a Ucrainei la Campionatul European din Bulgaria din 2022.

Federaţia de baschet de la Kiev a transmis condoleanțe familiei tânărului și a demarat o colectă de fonduri pentru a o ajuta.

Citește și: Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial de maraton, a murit în accident de mașină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel