Doi români, consilieri în administrația locală din Spania. Deputat PSD: Merită felicitările noastre

Doi români au fost aleși consilieri în administrația locală din Spania, după cum declară un deputat PSD, care subliniază că este un gest de normalitate.

"Prin implicarea în viața politică locală, în administrația comunității, românii dau dovadă de responsabilitate civică. Ei se implică în rezolvarea problemelor de interes comun și ajută la mai buna integrare și reprezentare a intereselor conaționalilor lor. Doi români au fost aleși consilieri în administrația locală din Spania. Pentru aceasta, ei merită felicitările noastre", a declarat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvar.

El subliniază că "românii constituie unul dintre cele mai mari grupuri de cetățeni europeni care trăiesc și muncesc în alt stat al Uniunii decât cel propriu. Este un fapt normal care ține de realitățile pieței comune europene, al construirii unei Europe fără bariere și, nu în ultimul rând, a unui demos european. În Spania se află una dintre cele mai numeroase comunități românești din Uniunea Europeană și din lume. Românii din Spania sunt bine integrați și contribuie activ la bunăstarea comunităților locale în care trăiesc. Este firesc, astfel, ca ei să participe direct la guvernarea locală. Chiar dacă viaţa îi duce atât de departe, unde prin munca lor şi prin exemplul de onestitate şi responsabilitate civică au primit respectul celor de acolo, românii noştri trebuie să ştie că acasă, în ţară, sunt aşteptaţi să se întoarcă şi să se implice alături de familiile de aici, de prieteni şi de apropiaţi, în construirea unui viitor prosper pentru România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel