Doi președinți și niciunul. Ce spune Blaga despre comasarea alegerilor

Vasile Blaga 3
Vasile Blaga 3

Președintele PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că dacă varianta propusă de USL va trece, iar alegerile prezidențiale vor fi comasate cu cele europarlamentare, România ar putea ajunge în situația de a avea doi președinți. El a susținut că unul, cel în funcție, "se va simți în plus", iar al doilea, cel ales, "va sta acasă".

„Cum poate să funcționeze o astfel de variantă a USL?", a spus președintele PDL. El a adăugat "Adică avem alegeri în iunie și o să avem șase luni de zile doi președinți? Adică un președinte care își continuă mandatul până se împlinesc exact cinci ani de la data depunerii jurământului și altul care stă pe acasă, în speranța că își va putea pune în aplicare propunerile peste șase luni. Unul se va simți pur și simplu în plus știind că nu mai poate face nimic pentru că vine altcineva după el, iar altul nu va putea face nimic."

"Nu stai șase luni cu doi președinți! Pur și simplu, celor de la USL începe să le fie frică de alegerile prezidențiale”, a comentat Blaga propunerea USL, prin telefon la Realitatea TV, potrivit A.M.Press. „Eu văd această propunere a USL-ului în cheia neîncrederii tot mai accentuate în câștigarea de către ei a alegerilor prezidențiale, deși au câștigat alegerile generale cu 70 la sută. Dar își dau seama că anunțând zi de zi, inclusiv prin proiectul de lege a bugetului, noi taxe și impozite, iar autoritățile de reglementare anunță din nou alte și alte scumpiri la energia electrică, la gaze, sigur că pierd foarte mult din sprijinul populației, care își dă seama că a fost mințită. Și atunci încearcă această manevră, poate și pentru a atrage atenția opiniei publice spre această temă și nu spre problemele care sunt în aceste zile, când vin cu bugetul în Parlament”, a adăugat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel