USR-PLUS nu participă la şedinţa de Guvern / Doi parlamentari USR ar refuza să semneze moţiunea de cenzură inițiată de USR PLUS - surse

Doi parlamentari USR ar refuza să semneze moţiunea de cenzură inițiată de USR PLUS.

UPDATE: USR-PLUS a decis să nu participe de la ora 16:00 la şedinţa de Guvern. 

„Florin Cîțu nu mai are legitimitatea de a ocupa funcția de prim-ministru, nici de a conduce ședințele de guvern. În forma actuală, PNDL 3 nu este cu nimic diferit de programul de îmbogățit baronii creat de Liviu Dragnea. PNDL 3 înseamnă sărăcie pentru comunități și hoție. Înseamnă achiziții la prețuri supraevaluate, înseamnă becuri de 2.000 de euro în cătune și toalete pentru școli de 80.000 de euro în Teleorman. Înseamnă 50 miliarde de lei pentru a umple conturile baronilor. Nu pentru a primit votul PNL în decembrie. Nu adoptați marele jaf național”, spun cei de la USR PLUS.

În acest context, Iulian Bulai, deputat USR PLUS, scrie, pe Facebook, că acestea sunt „ultimele ore ale premierului Cîțu” și că jumătate din liberali vor vota moțiunea.

„Va pleca oricum - fie retras de PNL în curând, fie prin moțiune de cenzură. USRPLUS nu îl mai poate accepta prim ministru. Nu este parolist, minte și se comportă haotic. AUR și PSD ar vota acum moțiune de cenzură împotriva lui. Jumătate din PNL va vota moțiunea de cenzură împotriva lui. În decembrie credeam că e om de stat. Am greșit. Nu a fost omul reformelor și al modernizării României. A fost omul baronilor galbeni, al mizelor mici, al șpăgilor PNDL. Un hipster cu păr lung, dar lipsit de viziune și patos reformator, slab din punct de vedere politic, un politician care nu-și aparține și care a ratat șansa de a reforma și România și PNL. Florin Cîțu este acum mort din punct de vedere politic. Florine, ne ierți că am crezut în tine”, spune Iulian Bulai, citat de Mediafax.

Acesta adaugă că speră ca Florin Cîțu să aibă timp să ajungă în Vama Veche, așa cum a promis: „Vremea e încă bună de plajă”, spune el.

UPDATE:  Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor, că până la şedinţa coaliţiei nu va fi luată nicio decizie, scrie Agerpres.

Întrebat dacă este posibil ca portofoliile deţinute de USR-PLUS să rămână cu miniştrii din partea acestei formaţiuni şi după depunerea moţiunii de cenzură, el a răspuns: "Normal că vedem posibil. La ora 18,00 avem o şedinţă de coaliţie şi sper ca partenerii noştri de coaliţie să revină la sentimente mai bune".

Chestionat şi dacă varianta remanierii miniştrilor USR-PLUS este pe masă, el a afirmat: "Haideţi să vedem ce se întâmplă la ora 18,00 şi apoi vom trage concluzii. Până atunci nu luăm nicio decizie. (...) La ora 18,00 vom stabili exact care este drumul".

___________________________________________________________________________

La şedinţa PNL, care va începe în mai puţin de jumătate de oră, ar urma să se pună în discuţie dacă premierul Florin Cîțu să îi remanieze pe toți miniştrii USR PLUS pentru că nu ar fi de acord ca, în situaţia în care depun moţiune de cenzură, să asigure miniştrii USR PLUS interimatele în portofoliile pe care le ocupă, potrivit unor surse Antena 3.

În paralel, susţinătorii lui Florin Cîțu ar negocia şi tatona terenul cu parlamentarii de la USR PLUS. Aceștia ar încearcă să îi convingă să nu semneze şi să nu voteze moţiunea de cenzură, iar în schimb echipa premierului promite locuri eligibile pe lista alegerilor parlamentare din 2024.

Ar fi doi parlamentari USR care refuză să semneze alături de AUR moţiunea de cenzură pe care vrea USR PLUS să o iniţieze împotriva Guvernului din care fac şi ei parte, potrivit surselor Antena 3. La această oră, conducerea USR PLUS ar încerca să îi convingă pe cei doi să semneze această moţiune. Tot la această oră, ar exista o discuţie neoficială în interiorul partidului despre varianta ca, în această seară, miniştrii USR, în paralel cu depunerea moţiunii de cenzură, să îşi dea şi demisiile din Executiv, având în vedere această nou strategie la care se gândesc liberalii şi anume ca premierul Florin Cîțu să îi remanieze.

Vezi și: Ludovic Orban, atac la tabăra Cîţu: PNDL3, temă de campanie internă în PNL. Puteam adopta programul fără conflict în coaliţie

"Negociem cu USR-PLUS, dar nu renunţăm la Cîţu"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a transmis partenerilor din coaliție că negociază orice, dar la Florin Cîțu nu renunță. Rareș Bogdan a avut și un mesaj „din suflet” pentru Dacian Cioloș: să nu continue discuțiile cu AUR, pentru că își pierde credibilitatea câștigată în ultimii 15 ani, scrie Mediafax.

„Noi nu avem o altă opțiune de premier decât Florin Cîțu și până la urmă sunt convins că vom ajunge la înțelegere cu colegii noștri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment. La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere. Nu vreau să vă dezvălui (ce vom negocia - n.r.), dar vom sta de vorbă și suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe multe aspecte, nu și pe persoana domnului Cîțu”, a spus Rareș Bogdan, astăzi, potrivit Mediafax.

"Îl rog în special pe Dacian să înceteze, să-și oprească colegii să mai poarte discuții cu un partid care nu face parte din partidele care susțin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care își face cel mai mare rău (...). Dacă va continua discuțiile cu AUR, își aruncă în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”, a mai spus Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel