Doi parlamentari PSD, BURSE din indemnizații pentru zece elevi, până la ANGAJARE

Doi parlamentari PSD din Botoșani au anunțat că vor acorda, din indemnizații, zece burse sociale pentru elevi din clasa a VIII-a. 

Deputaţii PSD Tamara Ciofu şi Răzvan Rotaru vor asigura cele zece burse pentru elevi ce provin din familii cu probleme sociale şi care vor să continue studiile pentru a învăţa o meserie, conform sursei menţionate.

Astfel, începând de luna următoare, cei zece elevi vor primi un stimulent de 200 lei/lună până la terminarea unei şcoli profesionale, care să le asigure însuşirea unei meserii şi obţinerea unui loc de muncă. Beneficiarii burselor acordate de cei doi parlamentari vor fi selectaţi pe baza anchetelor sociale şi a rezultatelor şcolare obţinute până în prezent.

”Se spune că, dacă vrei cu adevărat să ajuţi pe cineva, îi dai mai degrabă o undiţă şi îl înveţi să pescuiască, astfel încât să îşi prindă singur peştii pentru a se hrăni. Cred că învăţarea unei meserii este cea mai sigură cale de a ieşi din sărăcie, de a-şi câştiga cinstit un salariu decent”, a declarat Răzvan Rotaru.

”Atât ne permitem din veniturile de parlamentari”

Tamara Ciofu a afirmat că pentru cei zece elevi selectaţi, bursa acordată va reprezenta o şansă pentru o viaţă mai bună.

”Vreau să continui acţiunile pe care le-am organizat în fiecare an în mandatul anterior de parlamentar pentru susţinerea elevilor din Botoşani care au cele mai bune rezultate la învăţătură. (...) Nu ştiu dacă zece burse înseamnă mult sau puţin. Atât ne permitem să dăm din veniturile noastre personale de parlamentari. Dar în mod cert, pentru cei zece elevi care vor învăţa o meserie va reprezenta enorm, pentru că astfel îşi vor dobândi o calificare. Educaţia nu este un drum uşor, mai ales pentru cei care provin din familii cu probleme sociale. În aceste cazuri încercăm să dăm o mână de ajutor. Pentru acei zece elevi va fi o şansă pentru o viaţă mai bună”, a spus Ciofu.

[citeste si]

Cei doi parlamentari susţin că vor urmări îndeaproape parcursul celor zece beneficiari ai burselor şi vor discuta cu mai multe companii din judeţ, la care aceştia să îşi desfăşoare programele de practică şi care să le asigure un loc de muncă după terminarea studiilor.

În prezent, elevii care urmează şcolile profesionale cu durata de trei ani primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei. De multe ori acest sprijin nu este suficient, iar mulţi copii sunt nevoiţi să abandoneze studiile, întrucât în cele mai multe cazuri provin din familii monoparentale, cu părinţi şomeri, care nu le pot asigura întreţinerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel