Doi lideri ALDE au învins PNL în instanță

Consilierul local ALDE Daniel Oprea, din cadrul Primăriei Sectorului 3 şi consilierul local Andrei Abutoaiei, din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui, au câştigat procesele împotriva PNL.  

Cei doi consilieri fuseseră destituţi din funcţiile publice, pentru că trecuseră în 2014 de la PNL, la recent înfiinţatul PLR, în baza OUG 55.

"Daniel Oprea era membru PNL din anul 2007 şi i s-a retras calitatea de membru al PNL în data de 24.07.2014, prin hotărârea Delegației Permanente PNL. În data de 28.07.2014, prin HCL nr. 188 s-a luat act de încetarea de drept a mandatului și s-a declarat vacant postul. Drept urmare, Daniel Oprea a sesizat Consiliul Local al Primăriei Sectorului 3 asupra nelegalităţii acestei hotărâri, dar și Instituţia Prefectului Municipiului București. Astfel, pe 10.09.2014, Instituţia Prefectului Municipiului București a decis nelegalitatea hotărârii nr. 188 a Consiliului Local al Primăriei Sector 3, iar această hotărâre a fost atacată în contencios administrativ. Precizăm că urmare a demersului făcut de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, Daniel Oprea a fost repus în drepturi. Astfel, prin sentința civilă nr. 1142/17.02.2015 Tribunalul Municipiului București a decis anularea hotărârii nr. 188, decizie menținută și de instanta de recurs, care s-a pronunțat la data de 16.10.2015", potrivit unui comunicat de presă al ALDE (PLR-PC). 

[citeste si]

O situație similiară a avut și consilierul local Andrei Abutoaiei, din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui. El era preşedintele TNL, însă a decis să părăsească PNL pentru PLR. "Drept urmare, consilierii penelişti din Primăria Vaslui au cerut vacantarea postului deţinut de către Andrei Abutoaiei, cerere respinsă la vremea respectivă de către conducerea Consiliului Local al Primăriei Municipiului Vaslui. Andrei Abutoaiei a rămas în funcţia de consilier local, însă PNL s-a adresat instanţei de judecată. În cursul săptămânii trecute, instanţa de judecată a dat o sentinţă definitivă în favoarea actualului membru ALDE, Andrei Abutoaiei", potrivit sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel