Doi jurnalişti Reuters, eliberaţi după 500 de zile de detenţie

jurnalisti reuters eliberati
jurnalisti reuters eliberati

Doi jurnalişti ai agenţiei de presă Reuters, încarceraţi în Myanmar şi condamnaţi la 7 ani de închisoare, au fost eliberaţi după 500 de zile de detenţie. Aceştia au fost închişi după ce au investigat un masacru comis asupra comunităţii Rohingya. Deşi meseria le-a adus încarcerarea, cei doi jurnalişti au anunţat că abia aşteaptă să se întoarcă la treabă! 

Wa Lone şi Kyaw Soe Oo, cei doi jurnalişti Reuters, au fost eliberaţi din închisoarea din Myanmar după câteva luni de presiuni internaţionale asupra guvernului din partea laureatei cu premiul Nobel pentru Pace Aung San Suu Kyi, conform AFP. 

Mereu în slujba adevărului

În ciuda detenţiei, jurnaliştii au anunţat că abia aşteaptă să se întoarcă la treabă. "Sunt un jurnalist şi voi continua să lucrez. Sunt nerăbdător să mă întorc la redacţie şi să-mi revăd familia şi colegii", a declarat Wa Lone. 

Şi Organizaţia Naţiunilor Unite a salutat eliberarea celor doi jurnalişti, anunţând că măsura este "un pas spre o mai mare libertate a presei şi un semn al angajamentului guvernului în direcţia tranziţiei democratice în Myanmar". 

Ancheta realizată de cei doi jurnalişti le-a adus premiul Pulitzer, cel mai important premiu pentru jurnalism în Statele Unite. Ei au fost de asemenea distinşi de UNESCO şi desemnaţi, alături de alţi ziarişti, personalităţile anului 2018 de către revista Time.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel