Doi asistenţi ai lui Adrian Severin şi un administrator, urmăriţi penal

severin
severin

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a doi asistenți ai europarlamentarului Adrian Severin, dar și asupra unui administrator  pentru infracțiunea de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene.

Astfel, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Anne Rose Marie Jugănaru, asistent parlamentar al lui Adrian Severin, George Vadim Tiugea, asistent parlamentar al lui Adrian Severin, asociat și administrator SC Head Hunting Prossional SRL, şi Mihail Răducu Jugănaru, asociat și administrator la SC A&A Social Consulting Center SRL, asociat la SC Alfa Communications and Consulting SRL, SC Professional Consulting System SRL, SC Princeps Consulting Team SRL, SC Perfect Solutions Network SRL.

Potrivit DNA, din ordonanța de extindere a cercetărilor și de începere a urmăririi penale a rezultat că, în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte, din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanță cu firmele menționate, create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii. Firmele respective erau controlate de europarlamentar prin intermediul asistenților săi Anne-Rose-Marie Jugănaru, George-Vadim Tiugea Tiugea și o altă persoană, iar contractele de consultanță au fost încheiate la puțin timp după ce firmele au fost înființate, de exemplu cu SC PROFESSIONAL CONSULTING SYSTEM SRL la trei zile după înființarea sa. Trei dintre firme au facturat o serie de contracte în prima luna de la înființare, iar alte două - în cea de-a doua luna de la înființare.

Procurorii DNA au extins cercetările față de europarlamentarul Adrian Severin în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență. Potrivit DNA, împotriva lui Adrian Severin, membru al Parlamentului European, a început urmărirea penală pentru o nouă infracțiune și anume „folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel