Documente "top secret" confiscate de acasă de la Trump. Informații cu privire la "preşedintele Franţei" - presă

Documente "top secret" confiscate de acasă de la Trump. Informații cu privire la "preşedintele Franţei" - presă / Foto: Facebook Donald Trump
Documente "top secret" confiscate de acasă de la Trump. Informații cu privire la "preşedintele Franţei" - presă / Foto: Facebook Donald Trump

Documente "top secret"  au fost confiscate din casa lui Donald Trump. 

Agenţii FBI au confiscat documente clasificate "top secret" în cadrul percheziţiei lor la domiciliul fostului preşedinte american Donald Trump, transmite Agerpres. Unele dintre acestea l-ar privi  pe "preşedintele Franţei", a relatat vineri Wall Street Journal, într-un moment în care justiţia se pregăteşte să facă public mandatul care a autorizat această percheziţie fără precedent în SUA, relatează Agerpres, citând AFP.

Agenţii poliţiei federale au confiscat circa "douăzeci" de cartoane, scrie vineri Wall Street Journal, care susţine că a avut acces la un inventar de trei pagini privind ceea ce a fost colectat luni, în cadrul acestei percheziţii. Este vorba despre documente clasificate "top secret" sau confidenţiale, fotografii şi o notă manuscrisă.

Ziarul dă asigurări că pe acest inventar figurează informaţii privindu-l pe "preşedintele Franţei". Nicio altă precizare nu este făcută privind natura acestor informaţii, nici măcar dacă acestea sunt referitoare la actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, notează France Presse.

Obiectivul operațiunii FBI



Operaţiunea, care a provocat furia susţinătorilor lui Trump care au evocat o "persecuţie politică", a fost efectuată luni la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida. Aceasta pare să fi avut drept obiectiv recuperarea unor documente confidenţiale luate de fostul preşedinte la plecarea de la Casa Albă. Potrivit Washington Post, anumite documente căutate ar putea avea legături cu armele nucleare.

Donald Trump a denunţat o "intoxicare" vineri dimineaţă, pe reţeaua sa socială Truth Social.

Intenţia, foarte neobişnuită, a Ministerului Justiţiei, de a face public mandatul de percheziţie, anunţată joi de ministrul Merrick Garland, a fost primită favorabil de Donald Trump.

"Nu numai că nu m-aş opune publicării documentelor (...) dar aş merge mai departe încurajând publicarea", a postat joi seară miliardarul republican, care s-a abţinut totuşi să facă publică copia mandatului pe care a primit-o.

Fanii lui Trump amenință sediile FBI cu atacuri armate. Un bărbat înarmat a fost ucis după ce a încercat să pătrundă în biroul FBI din Ohio

Un bărbat înarmat, care a încercat să pătrundă în clădirea FBI din Cincinnati, statul Ohio, a fost împuşcat joi de către poliţie după o urmărire cu maşina ca în filme, schimb de focuri şi încercuirea lui într-un lan de porumb la nord-est de oraş, au spus oficiali, citaţi de Reuters.

Poliţia nu cunoaşte încă identitatea acestuia şi a refuzat în două conferinţe de presă să comenteze referitor la mobilul acţiunilor presupusului atacator. New York Times şi NBC News, citând surse anonime, l-au identificat sub numele Ricky Schiffer (42 de ani), menţionând că ar fi putut avea opinii de extrema dreaptă.

FBI, poliţia federală americană, a declarat într-un comunicat că o persoană înarmată a încercat "să pătrundă" în birourile sale din Cincinnati, Ohio, joi dimineaţa devreme, notează AFP.

"Alarma s-a declanşat şi au sosit agenţi FBI înarmaţi, iar suspectul a fugit", a indicat poliţia federală.

Potrivit media locale, bărbatul, care purta o vestă antiglonţ, s-a folosit de un ciocan pneumatic pentru cuie şi agita o armă semiautomată AR-15, înainte de a fugi cu maşina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel