DOCUMENT. Se cere falimentul CFR Marfă

Cabinetul de avocatură Nichita Vlad, în calitate de cesionar al drepturilor și obligațiilor aferente contractului de reparație periodică, cere Tribunalului București deschiderea procedurii de faliment a S.N.T.F.M. CFR Marfă din cauză că se află în incapacitate de plată. 

CFR Marfă a încheiat un contract de reparație periodică pentru vagoanele de marfă, în octombrie 2015. Până la sfârșitul anului, vagoanele reparate au fost predate beneficiarului. Cabinetul de avocatură citează numele rapoartelor de predare. CFR Marfă, potrivit cererii adresate Tribunalului București, nu a semnalat obiecții în cazul vagoanelor reparate. Au fost întocmite facturi fiscale pentru fiecare predare. Chiar dacă firma a făcut cereri către CFR Marfă să plătească sumele datorate pentru repararea vagoanelor, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. 

Titularul inițial al creanței a cesionat drepturile și obligațiile care-i revin din contract, pentru că a înregistrat TVA, impozit pe profit aferent salariilor din luna decembrie, iar neplata taxelor și impozitelor către bugetul atrag penalități de 0,2% în fiecare zi de întârziere. 

456.081,71 lei este suma pe care ar datora-o CFR Marfă, cu tot cu penalități de întârziere (450.218,89 este contravaloarea facturilor) și, din cauza neplății acestei sume, casa de avocatură citată cere Tribunalului București să dispună deschiderea procedurii de inscolvență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel