EXCLUSIV  DOCUMENT pentru părinți în noul an școlar. Vosganian: Dacă Anisie ar fi cu adevărat responsabilă, ar face asta!

Foto: DC News
Foto: DC News

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a făcut o paralelă între mentalitatea românilor de a păsui responsabilitățile și începutul de an școlar din 14 septembrie.

„Cuvântul cheie este iresponsabilitate. În vremea comunismului, se făcea transfer de responsabilitate, acum trebuie asumare de responsabilitate. Fiecare dintre noi. Pe vremea comunismului, dacă îmi cădea faianța din baie, era vina partidului. Dacă nu aveam apă caldă, tot timpul era cineva de vină, iar acest transfer inocula și un sentiment paternalist și o mutare a destinului individual în mâini străine”, a spus, la DC News TV, deputatul ALDE cu privire la mentalitatea românilor de a căuta vinovați sau responsabili.

Făcând o paralelă cu situația din prezent a începutului de an școlar, el a spus: „Dacă doamna Anisie ar fi cu adevărat responsabilă, atunci ar încerca pe cât posibil să facă și sarcina elevilor mai ușoară și să nu transforme școlile în cazărmi, să transforme relația cu părinții într-un dialog și să nu mute responsabilitatea pe hârtii semnate pe spinarea părinților, într-un mod absurd”, a explicat Varujan Vosganian. „Părintele nu este epidemiolog, nu poate lua zilnic temperatura”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel